LUUKKU 2 – PIPARIJUUSTOKAKKU
Piparijuustokakku on ihanan jouluinen herkku. Olen paistettujen amerikkalaistyyppisten juustokakkujen ystävä, joten tällä kertaa jouluinen juustokakku muotoutui paistetuksi versioksi. Pohja valmistuu helposti piparkakkutaikinasta. Voit tehdä taikinan itse, tai hyödyntää valmistaikinaa. Täytteessä maistuu raikas tuorejuusto sekä tietysti ihanat piparkakut. Koko komeuden kruunaa kinuskikuorrutus. Voiko parempaa jouluherkkua olla?
Lue myös: LUUKKU 15 -JOULUINEN BRITAKAKKU
Piparijuustokakku
Pohja
350g Piparkakkutaikinaa
Täyte
400g tuorejuustoa
180g ranskankermaa
Piparkakkurahkaa
100g piparkakkuja
1,5dl fariinisokeria
1,5rkl ppiparkakkumaustetta
4 kananmunaa
Kuorrute
1dl fariinisokeria
1dl kuohukermaa
Koristeeksi piparkakkuja
Painele taikina leivinpaperilla vuoratun itropohjavuoan pohjalle sekä reunoille. Pistele haarukalla ja paista n. 6 minuuttia 175 asteessa. Valmista täyte. Notkista tuorejuusto ja lisää joukkoon ranskankerma, piparkakkurahka, fariinisokeri sekä piparkakkumauste. Murusta joukkoon piparkakut ja lisää lopuksi kananmunat. Sekoita tasaiseksi. Kaada täyte pohjan päälle ja paista 150 asteessa n. Tunti. Sammuta uuni, ja anna kakun olla jälkilämmöllä vielä noin puoli tuntia. Jäähdytä. Valmista kuorrute. Mittaa fariinisokeri ja kerma kattilaan ja keitä keskilämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes seos on paksuuntunut. Voit kokeilla tiputtaa nokareen kinuskia vedellä täytettyyn lasiin; jos se jähmettyy kiinteäksi nokareeksi, on kinuski valmista. Jäähdytä hetki ja kaada kakun päälle. Tasoita nopeasti ja anna jäähtyä jääkaapissa. Koristele esimerkiksi piparkakuilla.