|

DALGONA ILMAN SOKERIA | 3x TRENDIKAHVI

Dalgona
Dalgona on viimeaikoina noussut melkoiseksi somehitiksi kahvin ystävien keskuudessa. Kyseessä on siis kolmesta raaka-aineesta käden käänteessä valmistuva kahvijuoma, jonka juju piilee juoman pinnalle kaadettavassa kahvivaahdossa. Tämä vaahto valmistetaan yksinkertaisesti pikakahvijauheesta, sokerista ja vedestä vaahdottamalla. Dalgona onnistuu myös ilman sokeria, nappaa postauksen lopusta resepti talteen ja testaa terveellisempää trendikahvia! Vaahtoa vatkataan esimerkiksi sähkövatkaimella tai pienellä maidon vaahdottimella mahdollisimman pienessä ja korkeassa astiassa vatkaimen tehosta riippuen noin 1-3 minuuttia, ja lopputuloksena on ihanan kermainen ja paksu vaahto. Dalgonan voit nauttia joko kuumana tai kylmänä jääpalojen kanssa.

Dalgona
Itse kehittelin tästä trendikahvista hieman terveellisemmät versiot, joihin ihanaa täyteläisyyttä ja pehmeää makua tuo M-Naturalin Coffee Break kahvijuoma. Kyseessä on hyvin proteiinipitoinen pikakahvijuoma, jossa yhdistyy laadukas heraproteiini sekä aito kolumbialainen kahvi. Huomioithan, että mikäli käytät tätä kahvijuomaa, ei vettä kannata lämmittää kiehuvan kuumaksi vaan maksimissaan 80 asteiseksi. Terveellisempi dalgona onnistuu myös mainiosti tavallisesta pikakahvijauheesta, jolloin maku on ehkä aavistuksen kitkerämpi, mutta todella hyvä silti! Kun dalgona valmistetaan sokerin sijasta steviaa hyödyntämällä, kannattaa myös raaka-aineiden suhteita hieman muuttaa. Tavallisessa dalgonassa kaikkia kolmea kahvivaahdon raaka-ainetta laitetaan saman verran, mutta sokerittomassa versiossa suosittelen laittamaan steviaa hiukan reilummin vaahdon muodostumisen vuoksi. Stevialla kahvivaahdosta ei muodostu yhtä kestävää ja kuohkeaa kuin sokerista valmistetussa versiossa, mutta koska itse asiassa kahvivaahto kuuluu sekoittaa maidon kanssa ennen nauttimista, sekoittuu tämä sokeriton versio huomattavasti helpommin kuin kovaksi vaahdoksi vatkattu perinteinen dalgonavaahto. Itse olen kokeillut valmistaa tämän trendikahvin sekä tavalliseen maitoon, että kahviin suunniteltuun kauramaitoon (ikaffe). Oma suosikkitapani nauttia tämä kahvi on joko kylmään kauramaitoon valmistettuna, tai kuuman, kevyesti vaahdotetun kauramaidon kanssa.

Dalgona

Proteiini Dalgona

2rkl M-Nutrition Coffee Break kahvia. Itse käytin makua Cafe Latte.
2rkl fariinisokeria tai muuta tummaa sokeria
2rkl vettä

Dalgona

Proteiini Dalgona ilman sokeria

2rkl M-Nutrition Coffee Break kahvia. Itse käytin makua Cafe Latte.
3rkl steviaa
2rkl vettä

Dalgona

Dalgona ilman sokeria

2rkl Pikakahvijauhetta
3rkl steviaa
2rkl vettä

 

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *