PUNAJUURIHUMMUS

Punajuurihummus

Punajuuri on omassa keittiössäni harmillisen vähän hyödynnettu raaka-aine, jonka olen viime aikoina ottanut tehokkaasti käsittelyyn. Tällä kertaa syntyi ihanaa punajuurihummusta, joka on paitsi ihanan väristä, myös varsin herkullista! Punajuurihummus sopii täydellisesti esimerkiksi vihannesten dippailuun, leivän päälle tai vaikkapa pitaleipiin tai bao buneihin täytteeksi.

Lue myös: SUKLAISET LAKRITSI-PUNAJUURIKUPPIKAKUT

Punajuurihummus
Punajuurihummus
‹h2>Punajuurihummus

3-4 punajuurta
1tlk kikherneitä
2 valkosipulin kynttä
Sitruunamehua
Suolaa
Pippuria
2rkl oliiviöljyä

Kuori ja paloittele punajuuret. Kuori valkosipulin kynnet, ne veitsellä ja paloittele. Laita paloitellut punajuuret ja valkosipulit folion päälle ja lisää joukkoon oliiviöljyä, suolaa sekä pippuria. Sulje folio nyytiksi ja paahda 200 asteessa noin 25 minuuttia. Kaada folion sisältö blenderiin, ja lisää joukkoon kikherneet sekä sitruunamehu. Blendaa tasaiseksi massaksi. Jäähdytä ja tarjoile valitsemiesi lisukkeiden kera.

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *