|

RISTIÄISET

DSC_3558
Huh miten ihana päivä takana! Meillä vietettiin tänään meidän pojan ristiäisiä ystävien ja perheen kesken, ja halusin tulla heti jakamaan muutaman kuvan juhista. Juhlat olivat kovin onnistuneet, ja tarjoilut maistuivat vieraille. Ja mikä tärkeintä, vauva sai nimen ja jaksoi hienosti kasteen. Sen jälkeen uni vei voiton ja päivän sankari nukkuikin oikeastaan koko juhlien ajan.

DSC_3685
Vauva sai tosiaan nimekseen Elia Isak Alexander. Nimeä pohdittiin melko kauan, sillä etenkin minulla oli tarkat kriteerit nimien suhteen. Halusin nimen sointuvan yhteen tyttöjen nimien kanssa, eli kolme etunimeä oli alusta asti itsestään selvää. Tämän lisäksi halusin että etunimi päättyy kahteen vokaaliin, eli sitä kautta nimi sopii hyvin tyttöjen nimien jatkoksi. Myös toisen ja kolmannen nimen alkukirjaimet olivat itsestään selvästi I ja A, eli näillä kriteereillä nimiä lähdettiin miettimään ja päädyttiin juuri tähän yhdistelmään.

DSC_3580
DSC_3646
DSC_3545
DSC_3697
DSC_3677
DSC_3665
DSC_3662
Ristiäisten väriteemana oli kultainen ripauksella vihreää. Servetit ja kynttilät valitsin kultaisina, ja myös täytekakussa tämä värimaailma toistui. Kukat halusin valkoisina, jotta ne sopisivat hyvin kultaisten yksityiskohtien kaveriksi. Ristiäisten tarjottavat leivoin itse, ja tällä kertaa innostuin kovasti leipomisesta. Pääasiassa tarjoilujen makeiden leivonnaisten makumaailma oli melko jouluinen; piparkakkumaustetta, karpaloa, puolukkaa ja kinuskia. Täytekakun pohja oli ihanan suklainen, ja kakun koristelu noudatti kulta-vihreää väriteemaa. Kakun päälle halusin ihanan puisen koristeen jossa lukee vauvan nimi, ja sen tilasin Decocut verkkokaupasta.  Julkaisen myöhemmin tarkempia reseptejä ristiäisten leivonnaisista, mutta kahvipöydästä löytyi täytekakun lisäksi karpalojuustokakku sekä jouluinen brita. Tämän lisäksi halusin tehdä ihanat marmoroidut jalanmuotoiset nimikeksit, jotka saivat täytteekseen raparpericurdia. Suolaisina tarjottavina oli cocktailpiirakoita, aurajuustotuulihattuja, pitsaa sekä kasvispiirakkaa.

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *