Luukku 6. Piparkakkujäätelö
Mikä olisikaan parempi tapa yhdistää joulun suosikkimaut kuin valmistaa itse tehtyä piparkakkujäätelöä? Helppo ja herkullinen piparkakkujäätelö valmistuu ilman jäätelökonetta. Tämä resepti on sekä helppo että taivaallisen herkullinen – täynnä mausteisen piparkakkutaikinan, rouskuvien piparkakkumurujen ja makean kinuskin harmonista yhdistelmää. Halutessasi voit toki myös vaihtaa reseptin karamellisoidun kondensoidun maidon tavalliseen versioon, jolloin lopputulos ei ole niin kinuskinen. Jäätelömassaan voi lisätä myös tilkan glukoosisiirappia, joka tekee koostumuksest pehmeämmän mutta valmistus onnistuu myös ilman tätä ainesosaa. Valmista tämä joulun ihanin jälkiruoka hyvissä ajoin ja anna sen jähmettyä rauhassa pakastimessa – odotus todella palkitaan!
Lue myös: & Polka-piparkakkufudgePiparkakkujäätelö
5dl kuohukermaa
1tlk karamellisoitua kondensoitua maitoa
240g piparkakkutaikinaa
80g piparkakkuja
+ kinuskikastiketta
Paloittele piparkakkutaikina pieniksi kuutioiksi ja laita pakastimeen. Murskaa piparkakut. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon karamellisoitu kondensoitu maito ja vatkaa vielä hetki. Lisää joukkoon kaksi kolmasosaa piparkakkutaikinasta sekä rouhituista piparkakuista ja kääntele kevyesti sekaisin. Kaada massa astiaan ja lisää pinnalle loput piparkakkutaikinat sekä rouhitut piparkakut. Valuta päälle kinuskikastiketta. Nosta pakastimeen ja anna jähmettyä yön yli.