IHANA BORSSIKEITTO

Borssikeitto
Borssikeitto on mitä mainioin arkiruoka. Se syntyy nopeasti ja yksinkertaisista raaka-aineista, mutta on todella herkullista. Perinteinen borssikeitto taitaa pitää sisällään pelkkiä kasviksia, mutta itse lisäsin joukkoon myös soijarouhetta jotta keitosta tuli hiukan ruokaisampi. Lisäksi mikäli korvaat perinteisesti keiton päälle laitettavan smetanan kasvipohjaisella tuotteella, sopii keitto hyvin myös vegaaniseen ruokavalioon.

Lue myös: SYKSYINEN KUKKAKAALI-KESÄKURPITSAKEITTO

Borssikeitto
Borssikeitto
Borssikeitto

3 punajuurta
n. 300g kaalia
3 porkkanaa
1 sipuli
1rkl oliiviöljyä
1rkl tomaattipyrettä
n. 1 litra kasvislientä
2dl soijarouhetta
2rkl punaviinietikkaa
mustapippuria
rosmariinia

Lisäksi smetanaa / kaurafraichea

Kuori juurekset ja paloittele ne ohuiksi suikaleiksi. Voit myös raastaa juurekset halutessasi karkeaksi raasteeksi. Kuutioi sipuli. Kuullota sipuleita ja juureksia hetki oliiviöljyssä. Lisää joukkoon tomaattipyre. Lisää lopuksi joukkoon kasvisliemi sekä loput mausteet. Hauduta kannen alla pitkään, kuitenkin vähintään puoli tuntia. Lisää loppuvaiheessa joukkoon soijarouhe. Anna hautua vielä 15 minuuttia. Tarjoa borssikeitto smetanan, kaurafraichen tai haluamasi hapanmaitovalmisteen tai vastaavan tuotteen sekä tuoreen leivän kanssa.

>cv>

Samankaltaiset artikkelit

2 Kommenttia

  1. Kauheesti alkoi tehdä mieli borssikeittoa. Taida muistaa edes milloin viimeksi saanut. Nyt taidan tehdä ihan ite 👌 Kiitos reseptistä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *