SYKSYINEN KUKKAKAALI-KESÄKURPITSAKEITTO
Loppukesästä ja syksyn kynnyksellä kasvimaalle tuntuu tupsahtavan kesäkurpitsoja kuin sieniä sateella, ja kesäkurpitsakeitto on yksi omista ehdottomista lempiresepteistäni kesäkurpitsalle. Myös kukkakaalin satokausi on parhaillaan menossa, joten myös se yhdessä muiden kesän kasvisten kanssa sopii tähän kasvissosekeittoon hyvin. Kasvissosekeitot ylipäänsä ovat täydellistä arkiruokaa, sillä ne valmistuvat nopeasti ja helposti ja kasviksia vaihtamalla keittoihin saa mukavaa vaihtelua. Toisinaan lisään joukkoon vielä sulatejuustoa tuomaan ekstra makua, nam!
Kukkakaali-kesäkurpitsakeitto
1 pieni kesäkurpitsa
1 pieni kukkakaali
3 pientä perunaa
1 sipuli
1/2prk ruokakermaa, itse käytin 4% kevyt ja paksu kermaa
1 kasvisliemikuutio
Kuori perunat ja sipuli. Paloittele vihannekset. Pieninä paloina kasvikset kypsyvät nopeammin, mutta pidemmällä kypsennysajalla keitto valmistuu yhtä hyvin hieman reilummankin kokoisista paloista. Keitä kasvikset kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä. Soseuta kypsät kasvikset blenderillä tai sauvasekoittimella ja lisää joukkoon ruokakerma sekä tarvittaessa suolaa. Keittoon saa kivaa lisämakua lisäämällä joukkoon vielä esimerkiksi kuivattuja yrttejä. Ihanaa täyteläisyyttä keittoon saat lisäämällä joukkoon sulatejuustoa, esimerkiksi koskenlaskijaa.