TERVEELLINEN MARJAPIIRAKKA
Tämä terveellinen marjapiirakka on ihana, hieman perinteisiä marjapiirakoita kevyempi vaihtoehto arjen kahvihetkiin. Piirakka on proteiinipitoinen, ja perinteisen voin ja vehnäjauhojen sijaan pohja on valmistettu kaurajauhoista sekä kookosöljystä. Piirakan päälle tulee marjojen kaveriksi herkullinen, proteiinipitoinen ja vähäsokerinen rahkatäyte. Pientä lisätwistiä piirakkaan saat käyttämällä pohjassa mausteena heraproteiinia sekä sokeritonta makusiirappia. Tätä voi leipoa huoletta vaikka joka päivä, ja pala piirakkaa menee varsin mainiosti ravitsevasta välipalasta kahvin kaverina!
PS. Tein piirakan valmistuksesta myös videon IGTV:n puolelle, sen pääset kurkkaamaan tästä!
Lue myös:VIIKON ARKIRUOKAVINKKI – TÄYDELLINEN MUSTAPAPUFUDGE
Terveellinen marjapiirakka
4dl kaurajauhoja
2 kananmunaa
2tl leivinjauhetta
0,75dl kookosöjyä
0,5dl vaniljaheraproteiinia
1rkl sokeritonta vaniljasiirappia
4dl marjoja
2prk rahkaa, itse käytin Profeel Vaniljarahkaa
2 kananmunaa
Sekoita taikinan aineet keskenään. Kaurajauhojen tilalla voit käyttää myös blenderissä jauhettuja kaurahiutaleita. Heraproteiinin sekä siirapin tarkoitus on tuoda taikinaan makua ilman lisättyä sokeria, mutta voit halutessasi jättää ne pois tai lisätä tilalle sokeria. Taputtele taikina voideltuun piirakkavuokaan. Kaada päälle marjat. Sekoita kananmunat rahkan joukkoon ja kaada täyte marjojen päälle. Paista 200 asteessa 30 minuuttia.