Fazerinajuustokakku
Fazerinajuustokakku on ihana yhdistelmä täyteläistä suklaata ja appelsiinia. Pehmeä juustokakku suorastaan sulaa suussa, mutta kerroksellisuutensa ansiosta on myös näyttävän näköinen. Tämä kakku valmistuu ilman uunia, joten se on helppo tehdä vaikka juhlia edeltävänä iltana – maku vain paranee yön aikana jääkaapissa. Rapeasta keksipohjasta ja kermaisesta täytteestä koostuva kokonaisuus on täyteläinen mutta samalla raikas. Voit koristella kakun esimerkiksi suklaakarkeilla tai appelsiiniviipaleilla. Tämä resepti on oiva valinta silloin, kun haluat valmistaa jotain näyttävää ja herkullista helposti. Toivottavasti tästä kakusta tulee myös sinun suosikkisi!
Lue myös: Snickers-juustokakkuFazerinajuustokakku
Pohja
175g digestivekeksejä
75g margariinia
Suklaatäyte
6 liivatelehteä
240g (2 levyä)Fazerina-suklaata
400g maustamatonta tuorejuustoa
1prk (250g) maitorahkaa
1dl sokeria
4dl kuohukermaa
1/2 appelsiinin mehu
Kiille
2,5dl appelsiinimehua
4 liivatetta
2rkl sokeria
Suklaavaluma
40g tummaa suklaata
Murskaa keksit tehosekoittimella tai pakastepussissa kaulimella. Sulata margariini ja lisää keksimurun joukkoon. Taputtele seos leivinpaperilla vuoratun 20cm irtopohjavuoan pohjalle. Valmista seuraavaksi suklaatäyte. Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään noin 5–10 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuusto, maitorahka ja sokeri ja sekoita tasaiseksi seokseksi. Sulata Fazerina-suklaat vesihauteessa tai mikrossa miedolla lämmöllä ja anna jäähtyä hetki. Lisää sulatettu suklaa tuorejuustoseoksen joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja kuumenna puolikkaan appelsiinin mehu. Lisää liivatelehdet kuumaan appelsiinimehuun ja sekoita, kunnes ne ovat täysin sulaneet. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon samalla varovasti sekoittaen. Kaada valmis suklaatäyte keksipohjan päälle vuokaan ja tasoita pinta. Laita vuoka jääkaappiin hyytymään vähintään pariksi tunniksi ennen kiilteen valmistusta.
Kun täyte on hyytynyt, laita kiillettä varten liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Kuumenna appelsiinimehu ja sulata pehmenneet liivatelehdet siihen. Lisää sokeri ja sekoita, kunnes se liukenee. Anna seoksen jäähtyä hetki. Kaada appelsiinikiille hyytyneen suklaatäytteen päälle varovasti, jotta pinta pysyy tasaisena. Laita kakku takaisin jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään 3–4 tuntia, mieluiten yön yli, jotta kiille ja täyte ovat täysin jähmettyneet.
Viimeistele kakku suklaavalumalla. Paloittele suklaa pursotuspussiin ja laita pussi vesihauteeseen kunnes suklaa on sulanut. Tee valuma kakun reunoille. Koristele valmis kakku halutessasi appelsiiniviipaleilla ja suklaakarkeilla.