Kurpitsalatte
Kurpitsalatte on ehdottomasti syksyn trendikkäin kahvijuoma, mutta tiesitkö, että voit valmistaa ihanan kurpitsalaten myös helposti kotona? Tämä lämmittävä ja ihanan mausteinen juoma on täydellinen valinta viileneviin syyspäiviin, ja sen tekeminen on yllättävän helppoa ihan muutamalla raaka-aineella. Itse tehty kurpitsalatte on myös huomattavasti edullisempi ja terveellisempi vaihtoehto kuin kahvilan versio, sillä voit säädellä makeutta ja mausteisuutta juuri omaan makuusi sopivaksi. Tässä reseptissä käytetään sokeritonta siirappia, joten tämä herkku sopii myös niille jotka välttävät lisättyä sokeria. Voit kuitenkin käyttää juuri haluamaasi siirappia tai jättää sen kokonaan pois. Kokeile ja ihastu – tämän reseptin myötä kurpitsalattesta voi tulla myös oma syksyn suosikkisi!
Lue myös: Dalgona ilman sokeria – 3x trendikahviKurpitsalatte
2 annosta
2dl kurpitsasosetta
2tl piparkakkumaustetta
Espressoa
2dl kauramaitoa
Sokeritonta siirappia
Lämmitä kurpitsasose kattilassa tai mikrossa. Kaada lasiin. Lisää joukkoon piparkakkumauste. Valmista seuraavaksi espresso ja kaada seos mukiin. Kuumenna sitten 2 desilitraa kauramaitoa tai vaahdota se halutessasi, ja kaada juoman päälle. Lisää makusi mukaan sokeritonta siirappia makeuttaaksesi lattea. Viimeistele halutessasi ripottelemalla vielä pinnalle hiukan piparkakkumaustetta ja nauti lämpimästä ja mausteisesta kurpitsalatesta!