Paahdettu paprika-papupasta
Erilaiset pastat ovat kerrassaan nerokasta arkiruokaa – ne valmistuvat vaivatta ja maistuvat usein koko perheelle. Eikä tämä paahdettu paprika-papupasta tehnyt poikkeusta. Paahdettu paprika-papupasta maistuu nimensä mukaisesti ihanan paahteiselle paprikalle, ja valmistuu uunissa pienten alkuvalmisteluiden jälkeen lähes itsekseen.
Lue myös: TEXMEX-PASTAVUOKA & HALLOUMIPASTAPaprika-papupasta
3-4 annosta
2 paprikaa
1 punasipuli
2 valkosipulin kynttä
1prk (230g) valkoisia papuja
Öljyä
Suolaa
Pippuria
~200g pastaa
Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Paloittele paprikat isohkoiksi paloiksi. Kuori ja paloittele punasipuli ja valkosipulin kynnet. Asettele ainekset uunivuokaan. Lisää joukkoon huuhdotut ja valotuetut pavut. Pirskottele pinnalle oliiviöljyä. Ripottele pinnalle suolaa ja mustapippuria. Paahda uunissa n. 20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat saaneet kauniin värin. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan, älä kuitenkaan täysin kypsäksi. Soseuta kypsät kasvikset tasaiseksi kastikkeeksi blenderillä tai sauvasekoittimella, lisää tarvittaessa joukkoon pastan keitinlientä. Sekoita kastike pastan joukkoon ja viimeistele halutessasi tuoreilla yrteillä.