Halloumi-avokadopasta
Halloumi-avokadopasta yhdistää pehmeän avokadon ja suolaisen halloumin herkulliset maut täyteläiseksi pastaksi joka sopii niin arkeen kuin viikonlopun rentoon illalliseen. Täyteläinen avokadokastike syntyy yksinkertaisesti soseuttamalla kypsä avokado ja maustamalla se sitruunalla ja valkosipulilla, mikä tuo annokseen raikkautta ja syvyyttä. Paistettu halloumi tuo pastaan mukavaa rakennetta ja tekee annoksesta ruokaisan. Tämä kasvisruoka on helppo ja nopea valmistaa, ja se vaatii vain muutaman raaka-aineen. Resepti on myös helppo muokata omien mieltymysten mukaan lisäämällä vaikkapa tuoreita yrttejä tai chiliä. Täydellinen valinta, kun haluat valmistaa jotain yksinkertaista mutta erityistä!
Lue myös: TofulimonelloHalloumi-avokadopasta
5 annosta
350g tagliatelle pastaa
400g halloumijuustoa
Oliiviöljyä
3 avokadoa
2 valkosipulin kynttä
Suolaa
Pippuria
Sitruunan mehua
Aloita keittämällä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolatussa vedessä. Valmistele sillä välin muut ainekset. Leikkaa halloumijuusto pieniksi kuutioiksi. Kuumenna pannulla tilkka oliiviöljyä lisää joukkoon juustokuutiot. Lisää hetken päästä joukkoon vielä valkosipuli ja paista, kunnes halloumikuutiot ovat kullanruskeita. Siirrä paistetut halloumit hetkeksi sivuun.
Halkaise avokadot, poista kivet ja kaavi hedelmäliha kulhoon. Soseuta avokado haarukalla tasaiseksi. Lisää joukkoon sitruunanmehu.
Kun pasta on kypsää, valuta se ja sekoita heti avokadotahnan kanssa ja mausta suolalla ja pippurilla. Annostele pastaa lautaselle ja lisää lopuksi päälle juustokuutiot. Viimeistele annokset halutessasi vielä pienellä määrällä oliiviöljyä ja ripauksella mustapippuria. Tarjoile heti.