LUUKKU 8 – KARPALO-VALKOSUKLAAKEKSIT
Joulun taika täyttää ilman tuoksullaan, ja mikä olisikaan parempi tapa aloittaa joulun odotus kuin herkullisten karpalo-valkosuklaakeksien leipominen? Tämä resepti tarjoaa täydellisen tasapainon kuivattujen karpaloiden ja makean valkosuklaan välillä – ihana makuelämys jouluun. Ja itse leivotut keksithän ovat myös mitä mainioin lahjaidea! Nappaa talteen tämä herkullinen ja helppo karpalo-valkosuklaakeksiresepti, joka saa joululeivontasi loistamaan!
Lue myös: SITRUUNAKEKSIT
Karpalo-valkosuklaakeksit
200g margariinia
2dl sokeria
1tl vaniljasokeria
1 kananmuna
1tl leivinjauhetta
0,5tl ruokasoodaa
6dl vehnäjauhoja
2rkl maitoa
2dl kuivattuja karpaloita
100g valkosuklaata
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vatkaa margariini ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon kananmuna ja vatkaa hyvin. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Lisää joukkoon maito, karpalot sekä rouhittu valkosuklaa. Pyörittele taikina tangoksi ja leikkaa kiekoiksi. Nostele kiekot leivinpaperin päälle uunipellille ja litistä hieman. Paista 8-10 minuuttia.