LUUKKU 10. TAATELIKAKKU
Minun mummollani on aina joulun aikaan tarjolla taatelikakkua. Mielestäni joulunaikaan sopivat todella hyvin kaikki erilaiset kuivakakut, kuten suklaiset kakut, tiikerikakku, erilaiset herkulliset maustekakut sekä tietysti täydellisen mehevä taatelikakku. Kuivakakut ovat myös todella näppärä lahjaidea! Taatelikakku on yksi perinteisimmistä joulun ajan kuivakakuista. Sen maku on ihanan kinuskinen ja pehmeä. Joukkoon lisätyt kuivatut karpalot tuovat kakkuun mukavaa tekstuuria ja pientä kirpeyttä.
TAATELIKAKKU
300g pehmeitä taateleita
2dl vettä
200 voita
2 kananmunaa
2dl sokeria
3,5dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl ruokasoodaa
1,5dl kuivattuja karpaloita
Voitele rengasvuoka. Pilko taatelit ja keitä ne pehmeiksi vedessä. Soseuta sauvasekoittimella. Lisää taateleiden joukkoon voi pieninä paloina. Anna seoksen jäähtyä hiukan, ja lisää joukkoon muna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää jauhoseos sekä kuivatut karpalot taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alatasolla 1 tunti. Kumoa hiukan jäähtynyt kakku.