Ruokapostausta luvalla tällä kertaa, kun havahduin siihen että vaikka alaa opiskelenkin niin en ole täällä yhtäkään reseptiä vielä jakanut. Valmistettiin tänään täytettyjä paprikoita tällä ohjeella, ja ohjeesta tuli siis 30 puolikasta paprikaa. Tehtiin siis näin suurella reseptillä, koska oltiin Nikolla ja siellä on syöjiäkin useampia. Täytettä on tässä ohjeessa melko reilusti, sillä teimme täytteestä vielä pellillisen lämpimiä voileipiä.Täytetyt paprikat on simppeli ja hyvä ruokalaji, jota on myös helppo muunnella täytettä vaihtelemalla. Kevyemmän täytteen saat jättämällä pekonin pois, ja lisäämällä tilalle erilaisia kasviksia. Näiden täytteeseen voit yhdistellä oikeastaan mitä vaan lempparimakujasi, esimerkiksi riisiä, couscousia, kesäkurpitsaa, valkosipulia, tuoreita yrttejä, purjoa, porkkanaa, herkkusieniä tai vaikkapa tuorejuustoa! Mausteitakin voit käyttää makusi mukaan, minusta esimerkiksi chili sopisi tähän vallanmainiosti!15 paprikaa
600g pekonia
2 sipulia
1kg jauhelihaa
Auramurua
Juustoraastetta
1.Kuutioi sipuli.
2.Halkaise paprikat ja poista niistä sisukset. Jätä kuitenkin kannat paikoilleen. Laita uuni lämpenemään 200-asteeseen.
3.Paista pekoni ja kun pekonit alkavat olla lähes kypsiä heitä sekaan jauheliha. Paista hetki ja lisää sipuli.
4.Paista vielä hetki, ja mausta täyte esimerkiksi suolalla, paprikalla, grillimausteella ja pippurilla.
5.Tässä välissä laitoimme paprikoiden pohjalle hieman BBQ glazea, mutta tämäkään ei ole pakollista.
6.Jaa täyte paprikoihin
7. Ripottele päälle auramurua ja juustoraastetta. Paista 200-asteisessa uunissa 30-40 minuuttia.
Nam! Ja kyllä oli taas hyvää!
Oo näyttääpäs hyvältä! Aattelin itse koittaa samaa reseptiä vuohenjuustolla! 🙂
♥~ whenyourheartbeats.blogspot.fi
Oi vois kyllä itsekkin kokeilla joskus vuohenjuustoa noihin, tulee jo ihan nälkä kun vaan ajatteleekin tota comboa! (:
Haastan sut (:
http://picblogbyanna.blogspot.fi/2014/01/moi-mut-haastoi-hensku.html
jee (: en oo varma teenkö tota kun oon tehny ton jo ainakin kerran 😀