Piparkakkugranola – LUUKKU 5
Piparkakkugranola on ihana lisä joulunajan aamiaiselle, välipalalle tai iltapalalle. Rapeaksi paahdettu granola maistuu piparkakuista tutuille, jouluisille mausteille: kanelille, neilikalle, kardemummalle ja inkiväärille. Kuivatut karpalot tuovat granolaan ihanaa raikkautta, ja pähkinät täydellistä rapeutta. Pientä ekstra twistiä granolaan saat halutessasi lisäämällä joukkoon rouhittuja piparkakkuja, jolloin lopputuloksena on todellinen arjen luksus. Kauniiseen purkkiin paketoituna ja rusetilla viimeisteltynä piparkakkugranola on myös mitä herkullisin ruokalahja, jolla ilahduttaa läheisiä jouluna.
Lue myös: Kinuski-piparijuustokakku
Piparkakkugranola
7dl kaurahiutaleita
0,75dl rouhittuja manteleita
0,75dl rouhittuja cashew-pähkinöitä
1tl kanelia
1tl inkivääriä
1tl kardemummaa
0,5tl neilikkaa
Ripaus suolaa
0,5dl kookosöljyä
+ hunajaa
Lisäksi
1dl kuivattuja karpaloita
Lämmitä uuni 160°C:een ja vuoraa pellille leivinpaperi.
Sekoita kulhossa kaurahiutaleet, pähkinät, siemenet, kookoslastut ja mausteet. Lisää joukkoon juokseva öljy ja hunaja. Sekoita. Levitä granola pellille tasaiseksi kerrokseksi.Paahda 20–25 minuuttia, sekoita kerran puolivälissä. Tarkkaile, ettei pinta tummu liikaa. Anna jäähtyä täysin ja sekoita mukaan kuivatut hedelmät.
Säilytä ilmatiiviissä purkissa.
