Piparkakkugranola – LUUKKU 5

Piparkakkugranola on ihana lisä joulunajan aamiaiselle, välipalalle tai iltapalalle. Rapeaksi paahdettu granola maistuu piparkakuista tutuille, jouluisille mausteille: kanelille, neilikalle, kardemummalle ja inkiväärille. Kuivatut karpalot tuovat granolaan ihanaa raikkautta, ja pähkinät täydellistä rapeutta. Pientä ekstra twistiä granolaan saat halutessasi lisäämällä joukkoon rouhittuja piparkakkuja, jolloin lopputuloksena on todellinen arjen luksus. Kauniiseen purkkiin paketoituna ja rusetilla viimeisteltynä piparkakkugranola on myös mitä herkullisin ruokalahja, jolla ilahduttaa läheisiä jouluna.

Lue myös: Kinuski-piparijuustokakku Piparkakkugranola
Piparkakkugranola

Piparkakkugranola

7dl kaurahiutaleita

0,75dl rouhittuja manteleita

0,75dl rouhittuja cashew-pähkinöitä

1tl kanelia

1tl inkivääriä

1tl kardemummaa

0,5tl neilikkaa

Ripaus suolaa

0,5dl kookosöljyä

+ hunajaa

Lisäksi

1dl kuivattuja karpaloita

Lämmitä uuni 160°C:een ja vuoraa pellille leivinpaperi.

Sekoita kulhossa kaurahiutaleet, pähkinät, siemenet, kookoslastut ja mausteet. Lisää joukkoon juokseva öljy ja hunaja. Sekoita. Levitä granola pellille tasaiseksi kerrokseksi.Paahda 20–25 minuuttia, sekoita kerran  puolivälissä. Tarkkaile, ettei pinta tummu liikaa. Anna jäähtyä täysin ja sekoita mukaan kuivatut hedelmät.

Säilytä ilmatiiviissä purkissa.

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *