Luukku 20. Suklaa-karpalopallot
Itse tehdyt makeiset on aivan ihana lahjaidea joulunaikaan. Ja mikä parasta: vaihtoehtoja on lukemattomia. Suklaan ystäviä ilahduttavat esimerkiksi pehmeät fudget, suussa sulavat rocky road -herkut tai taidokkaasti valmistetut konvehdit. Itse tehdyt makeiset sopivat erinomaisesti lahjapakettiin tai juhlapöydän koristeeksi. Tällä kertaa päätin tehdä muutaman pienen herkkulahjan ja valitsin yksinkertaisen mutta näyttävän reseptin: suklaa-karpalopallot jotka valmistuvat helposti ja maistuvat ihastuttavalta.
Lue myös: PiparkakkujäätelöSuklaa-karpalopallot
- Kuivattuja karpaloita
- Tummaa suklaata
- Valkosuklaata
Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Kaada suklaata pallo jääpalamuotin kolojen pohjalle niin, että kolot täyttyvät hiukan alle puolen välin. Tiputtele päälle kuivattuja karpaloita, noin 1-3 jokaiseen koloon. Täytä sen jälkeen kolot loppuun suklaalla. Laita hetkeksi jääkaappiin tai pakastimeen jähmettymään. Irroita suklaat muotista. Sulata valkosuklaa ja pursota raidoiksi pallojen päälle. Paketoi sellofaaniin.