arki

VINKIT LAPSIMESSUILLE

Lapsimessut

Tänään starttasi koko viikonlopun käynnissä oleva, Pohjoismaiden suurin lapsiperheille suunnattu tapahtuma Lapsimessut. Tapahtuma järjestetään vuosittain Helsingin messukeskuksessa, ja tällä kertaa samaan aikaan järjestettiin myös Outlet Expo, Hupicon, Elma sekä huomenna starttaava Eläinystäväni tapahtuma. Me oltiin tänään heti aamulla paikalla koko perheen voimin, ja kierreltiin messuilla useamman tunnin ajan. Mitä kaikkea messuilta sitten löytyikään, ja mitä tarttui mukaan?

 

Ohjelma

Lapsimessuilta löytyy nähtävää varmasti monenlaiseen makuun. Minusta tuntuu, että erityisesti on panostettu lastenvaatteisiin sekä -tarvikkeisiin joita messuilla olikin esillä todella runsaasti. Lisäksi messuilta löytyy erilaisia toiminnallisia alueita, joissa lapset pääsevät leikkimään. Näistä esimerkkinä Pajulahden peuhualue sekä voimistelualue. Meidän kanssa messuilla oli samanaikaisesti runsaasti koululaisryhmiä, joten valitettavasti erilaiset leikkialueet olivat sen verran täynnä isompia lapsia ettei vuoden ikäisen taaperon kanssa niihin oikein viitsinyt mennä. Lisäksi messuilla on esimerkiksi palomiehet, poliisit sekä poliisiauto sekä erilaista musiikillista ohjelmaa. Tällä kertaa meidän taaperon mieleen oli erityisesti Hupicon-puolelta löytyneet kauko-ohjattavat pienoismallit ja niiden katselu. Taaperon ihastellessa niitä tyytyväisenä isänsä kanssa oli äidin helppo kiertää messuja rauhassa, kätevää!

Neuvola-lavalta löytyy monenlaista hyödyllistä ohjelmaa läpi viikonlopun, tänään ohjelmassa oli esimerkiksi kantamiseen liittyvä luento, Nanna Karalahden luento äitien hyvinvoinnista sekä lasten ruokailuun liittyvä luento. Mikäli olet suuntaamassa messuille huomenna, voin suositella Ipanaisen kantamiseen liittyvää luentoa jossa esitellään kantovälineitä. Kello 14.30 Neuvola-lavalta löytyy odottajille sopiva synnytykseen valmistautumiseen liittyvä luento, ja kello 11.30 paikalla on ihana Maria Kangaskortet esittelemässä uunituoretta kirjaansa.

Lue myös LAPSIMESSUT 2019

Näytteilleasettajat & Tarjoukset

Näytteilleasettajia messuilla on laidasta laitaan, ja ainakin itselleni mielenkiintoista nähtävää oli TODELLA PALJON. Luulen, että paljon jäi vielä näkemättä vaikka pyörimmekin messuilla aika kauan, ja M:n ollessa mukana sain myös kierrellä jonkin verran aivan rauhassa taaperon puuhastellessa muualla.


Lapsimessut
Lapsimessut
Lapsimessut
Muutamalta näytteilleasettajalta tarttui myös mukaan jotakin pientä. Paapii Designilta löytyi valtavasti ihania kankaita, joista ostin simppelin, yksivärisen vaaleanpunaisen trikoon. Paapiilta olisi löytynyt myös vaikka millä mitalla erilaisia ihania printtitrikoita, mutta meille ei tällä kertaa tarttunut mukaan muuta, vaikka ompelu tällä hetkellä kovasti innostaisikin ja sormet syyhyäisi ommella lapsille jotakin söpöä!

Itselleni uudelta tuttavuudelta, Hicca Designilta ostin molemmille tytöille -50% alennuksella aivan ihanat samistelumekot, sekä lisäksi vauvalle pari kuolalappua joille jäi hintaa alle 5€ kappale. Hicca Designilla oli todella runsaasti eri kokoisia vaatteita -50% alella sekä  -20% alella, joten suosittelen ehdottomasti piipahtamaan tällä osastolla!


Lapsimessut

Gugguulta hankin Sofialle aiemmin hankkimaani pipoon täydellisesti yhteensopivan huivin. Gugguulla oli messutarjouksena koko mallisto uutuustuotteita lukuunottamatta -20%. Viime vuodesta tuttuun tapaan Gugguun pisteelle oli melkoisesti jonoa, ainakin heti messujen auetessa. Itse piipahdin osastolla hieman myöhemmin suurimman ruuhkan jälkeen, mutta tavaraa oli silti vielä todella runsaasti ja lisäksi kysymällä löytyi monesta tuotteesta vielä lisää kokoja. Taaperon kanssa Gugguulla piipahtaminen olisi voinut olla melko haastavaa, sillä jonottamisessa menee aina oma aikansa. Eli onneksi oltiin siis paikalla koko perheen voimin!


Lapsimessut

Kiddexin pisteeltä tein löytöjä myös viime vuonna, kun hankin Sofialle tyylikkään Luman potan. Hieman haaveilin löytäväni messuilta tänä vuonna samaan sarjaan kuuluvan vessajakkaran, mutta harmikseni en niitä kyllä Kiddexin pisteeltä bongannut. Sen sijaan sieltä tarttui matkaan Stonzit, vieläpä kahdessa eri koossa! Näissä oli todella hyvä tarjous, sillä S koon Stonzit olivat messutarjouksessa 15€ ja M sekä L koon Stonzit 25€. Yhteensä maksoin näistä siis 40€, yhden parin hinnan ollessa normaalisti noin 45€. Eli siis todella hyvä tarjous! Harmittavasti M koon Stonzeista oli värivaihtoehdot todella vähissä, mutta toivotaan että niitä olisi huomisille messuilijoille vielä jemmassa!

Lue myös LAPSIMESSUT
 

Lapsimessut

Kävin myös tutustumassa Oppi&Ilon ihaniin, opettaviin tuotteisiin. Isommalle lapselle sieltä olisi löytynyt runsaasti erilaisia puuhakortteja ja -kirjoja, ja Sofian kasvaessa aion kyllä hankkia hänelle Oppi&Ilon pyyhittävän puuhakirjan! Tällä kertaa mukaan tarttui omat korttipakat Sofialle ja tulevalle vauvalle. Sofian pakka pitää sisällään 50 erilaista riemastuttavaa ja tarkkaavaisuutta sekä silmän ja käden yhteispeliä kehittävää tehtävää jotka ratkaistaan sormella osoittamalla tai tunnustelemalla. Vauvalle puolestaan lähti mukaan 45 yhteistyössä Leea Mattilan kanssa suunniteltua valokuva- ja vuorovaikutuskorttia sisältävä pakka, josta löytyy omat kortit esimerkiksi kylpyhetkelle, hymylle sekä ensiaskelille.

 

Muita mielenkiintoisia näytteilleasettajiakin paikalla oli runsaasti, ja suosittelen piipahtamaan ainakin Metsolan pisteellä jossa oli myös koko mallisto -20% alennuksessa. Tarvikehankintoja suunnittelevan kannattaa poiketa ehdottomasti Lastenturvan sekä Vaunuaitan pisteellä. Lastenturvan pisteellä oli muuten myös Puky-pyörät sekä Nutcase-pyöräilykypärät messutarjouksessa, eli mikäli sellaiset olisi hankintalistalla niin suosittelen piipahtamaan siellä! Vaunuaitan pisteellä puolestaan oli kattavasti esillä Joien sekä Nunan tuotteita, joista löytyy moneen eri hintaluokkaan sopivia vaunuja, rattaita sekä turvaistuimia. Paikalla oli asiantuntevaa henkilökuntaa, jolta sai kattavasti tietoa tuotteista. Lisäksi Valkaman pisteellä oli messutarjouksena 2 headwrapia hintaan 45€, mutta niistä oli valitettavasti huvenneet minulle mieluisat värit jo siinä vaiheessa kun ehdimme paikalle.

Nämä kannattaa kurkata

  • Lastenturva sekä Ipanainen, joiden pisteiltä löytyi testattavaksi potkupyöriä. Etenkin vielä pienen, reilun vuoden ikäisen lyhytjalkaisen taaperon kanssa oli ihan huippua, että pyörää pääsi kokeilemaan ennen tilaamista sillä meiltä valitettavasti löytyy jo kotoa yksi liian iso potkupyörä.
  •  Juustoportin pisteellä oli tarjolla maistiaisia heidän uutuustuotteesta, sokerittomasta mehukeitosta mikä ainakin itseäni kiinnostaa kovasti! Tätä täytyy metsästää seuraavalla kauppareissulla. Lisäksi pisteellä oli tarjolla Hyvin-jogurttia.
  • Adlibris, jossa oli runsaasti lastenkirjoja tarjouksessa 3kpl 15€.
  • Imettävän äidin kannattaa ehdottomasti pysähtyä Imetyksen tuen pisteellä syöttämässä pienokainen kaikessa rauhassa.
  • Vaunuaitan pisteeltä löytyvät Joien sekä Nunan rattaat, vaunut sekä turvaistuimet. Meiltä löytyy Joie Litetrax Air matkarattaat, Joie i-gemm turvakaukalo jalustoineen sekä Joie Spin 360 turvaistuin, ja näitä voin lämpimästi suositella! Joie Spin istuimesta on myös vastikään julkaistu uusi malli, joka täyttää uuden i-size standardin vaatimukset ja joka oli myös messuilla hyvässä alessa!
  • Liberon vaippavarikko. Täällä vaihtuu niin pienen vauvan kuin myös isomman taaperonkin vaippa kätevästi!
  • Ipanaisen pisteeltä löytyvä kantovälinevalikoima kannattaa myös kurkistaa, mikäli lapsen kantaminen sekä erilaiset kantovälineet kiinnostavat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

×