Uncategorized

VAUVAN VÄLIKAUSIVAATTEET

Välikausi
Välikausi
Välikausi
Välikausi

Vihdoinkin ilmat alkaa lämmetä, ja lapsiperheessähän se tarkoittaa tietenkin talvihaalareista luopumista ja siirtymistä välikauteen! Miten meidän perheessä toteutuu välikausipukeutuminen, ja minkälaiset vauvan välikausivaatteet sitten yleensä ottaen ovat toimivia? Vauvan kanssa välikausipukeutuminen onneksi on vielä varsin helppoa, kun vaatteiden säänkestolle ei ole suuria vaatimuksia sillä vauvan kanssa harvemmin tulee kontattua märässä maassa eikä hän muutenkaan altistu juurikaan esimerkiksi tuulelle tai sateelle. Vauva on ihanan helppoa pitää lämpimänä vaunuissa lämpöpussissa! Syksyllä ja etenkin seuraavana keväänä tilanne tulee olemaan haastavampi, sillä taaperon pukeutumisessa täytyy ottaa huomioon mahdolliset vesileikit ja maassa peuhaamiset.

Meidän ensimmäinen välikausi oli tarkoitus kulkea joululahjaksi saadulla valkoisella nallehaalarilla. Varsinkin autossa tämä kuitenkin on melkoisen paksu, ja kantorepussa kuljettaessa säänkestävyydestäkin voi olla hyötyä. Ei kuitenkaan alunperin aiottu muuta haalaria kevääksi ostaa, sillä suurin osa ulkoilusta tapahtuu kuitenkin vaunujen kanssa jolloin pärjää mainiosti joko haalarilla tai sitten lämpöpussilla ja siihen sopivalla vaatetuksella. Löydettiin kuitenkin sattumalta edullisesti tämä kuvissa näkyvä Columbian ohut välikausihaalari, joten päätimme kuitenkin hankkia hieman säänkestävämmänkin haalarin. Eipähän ainakaan tule autossa kuuma, ja lisäksi voidaan ulkoilla pienestä tuulesta tai sateestakin huolimatta tarvittaessa ilman vaunuja! Ja Suomen kesässähän ei tunnetusti sääolosuhteista ikinä tiedä. Ajatuksena oli ottaa sen verran reilu koko, että se olisi Sofialle vielä ainakin alkusyksystäkin sopiva mutta neidin nukkuessa kauppareissulla oli haalarin koon mallaaminen hiukan hankalaa. Kotona sovittaessa tulin sitten siihen tulokseen, että tällä haalarilla todennäköisesti mennään pelkästään tämä kevät.

Välikausiasusteina meillä toimii Sofian kummilta saatu aivan ihana kaksinkertainen trikoopipo sekä samaa kangasta olevat ohuet tumput sekä hieman säänkestävämmät Reiman tumput ja töppöset. Lisäksi ollaan tykätty käyttää Sofialla ulkoillessa tuubihuivia, joten nyt lämpimämmillä keleillä ollaan vain siirrytty villaisesta trikoiseen versioon.

Ainoa huono puoli tässä välikausipukeutumisessa on se, että ainakin minusta nämä vaatteet saa meidän pikkuvauvasta aivan ison tytön näköisen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

×