Uncategorized

VAUVAN TARVIKKEET – HYÖDYKKEET & TURHAKKEET

Vauvan tarvikkeet
Vauvan tarvikkeet
Raskausaikana pientä päänvaivaa aiheuttivat vauvan hankinnat. Mitä hankkia vauvalle? Vauvan tarvikkeisiin ja niiden hankintaan löytyy jos jonkinmoista ohjetta. Lastentarvikeviidakko tuntuu olevan loputon, ja helposti menee pää pyörälle kaikkien niiden tavaroiden kanssa. Raskausaikana tuli lueskeltua muiden kokemuksia vauvan hankinnoista ja niiden tarpeellisuudesta, joten tässä tulisi nyt meidän perheen lista vauvan hyödyllisiin ja hyödyttömiin hankintoihin liittyen.

HYÖDYKKEET

 • Tripp trapp-newborn set. Joistakin saamistamme kummasteluista huolimatta hankittiin tämä, ja ollaan todettu tämä kyllä ehkä parhaimmaksi vauvan tarvikkeeksi mikä ollaan hankittu! Sofia viihtyy tosi hyvin kun saa olla samalla tasolla meidän kanssa. Tässä hengaillaan ruokaillessa, ruokaa laittaessa ja välillä muuten vaan jos minun täytyy saada kädet vapaaksi.
 • Kunnolliset vaunut. Hankimme tosiaan Sofialle Emmaljunga City Crossit, ja ne ovat osoittautuneet varsin käteviksi vaunuiksi. Kertaakaan ei täällä maalla ole tullut tilannetta, etteikö niiden kanssa pääsisi eteenpäin!
 • Tula. Saatiin M:n siskolta käyttöön Tula kantoreppu, joka on kyllä ollut ihan näppärä. Tätä tulee varmasti käytettyä myös enemmän sitten kun Sofia siirtyy kokonaan turvakaukalosta turvaistuimeen, eikä näin ollen kulje esimerkiksi kaupoilla kätevästi kaukalossa.
 • Ei suoranaisesti vauvan tarvike, mutta vauva-arjen ehdoton helpottaja; hyvä rintapumppu. Rintapumppu mahdollistaa myös minulle omaa aikaa, vaikka pienestä pitäen Sofian syöntivälit ovat olleet toisinaan melko lyhyitä.
 • Joie Spin 360 turvaistuin. Sofia matkustaa jo osan automatkoistaan turvaistuimessa, sillä meidän hankkima Joie Spin istuin soveltuu 0-18kg kokoisille lapsille. Kääntyvä istuin on ollut loistovalinta, sillä se helpottaa lapsen istuimeen laittamista ja turvavöiden kiristämistä.
 • Travel system. Meillä on käytössä Recaro Privia kaukalo+telakka sekä Recaron matkarattaat joissa on adapterit kaukalon kiinnitystä varten. Ideana varsinkin varsin kätevä, mutta toisinaan turvakaukalon kiinnitys on hiukan hankalaa. Travel system olisi varmaan toiminut huomattavasti paremmin meidän Emmaljungan rungossa.
 • Talvivauvalle toppahaalari. Meiltä näitä löytyy itseasiassa muutamakin erilainen. H&M:n hiukan ohuempi leudommille säille tarkoitettu haalari jonka punteista saa tehtyä toppapussin, Jonathanin paksumpi haalari sekä äitiyspakkauksen haalari jota ollaan käytetty vain ihan muutamasti sillä se on melko reilun kokoinen. H&M:n haalarin ostin kirpputorilta pilkkahintaan ja Jonathanin harmaan haalarin tilasin jo alkuraskaudesta alennusmyynnistä. Näin ollen näihinkään ei ole uponnut juurikaan rahaa vaikka hankimmekin useamman.
 • Nenän niistin. Ihan huippu!
 • Kietaisubodyt koossa 56-62. Pienellä vauvalla todella käteviä! Helppo pukea ja riisua.
 • Unipesä. Sofia on pienestä pitäen nukkunut ainakin alkuyön omassa sängyssään KaislaStarin unipesässä. Avara pinnasänky tuntuu pienelle vauvalle niin kamalan suurelta. Ja meillä itseasiassa käytetään unipesää edelleenkin, tosin jalkopään nauhat on täytynyt avata jo aikapäiviä sitten neidin kasvaessa pituuden puolesta pesästään yli.
 • Liivinsuojat. Näitä kului varsinkin ensimmäisinä kuukausina ihan hyvää tahtia.
 • Kunnollinen itkuhälytin. Meiltä löytyy CAPiDi Babyselfie. Tämä on ollut huippuhankinta, sillä se on ladattava, kantavuus ja kuuluvuus on hyvä ja hälytin ilmoittaa mikäli yhteys syystä tai toisesta katkeaa.
 • Kosteuspyyhkeet. Näppäriä varsinkin reissussa!
 • Lämpöpussit. Varsinkin vaunuissa käteviä. Äitiyspakkauksen makuupussi ajaa kyllä tämän asian täysin, ja äitiyspakkauksen toppahaalaristahan saa kätevästi tehtyä kaukalopussin. Ensimmäisinä kuukausina myös turvakaukalossa oli untuvapussi käytössä, nykyään kuljetaan lähinnä ohuessa haalarissa. Untuvapussin kanssa kaukalo jää hartioiden kohdalta hiukan ahtaaksi, pitkillä matkoilla siinä tulee kuuma ja jos lapsi täytyy ottaa kaukalosta pois niin tulee kylmä.
 • Hoitopöytä. Meillä tämän asian ajaa ennen TV-tasona toiminut Ikean lipasto johon hankimme päälle hoitoalustan. Vaipat ja muut hoitotarpeet ovat näin ollen kätevästi saatavilla. Edelleen hoitopöytää tulee käytettyä päivittäin, vaikka vaippoja tulee kyllä vaihdettua välillä milloin missäkin.
 • Imetystyyny, ihan huippu! Itse hankin tähän tarkoitukseen Lidlin vartalotyynyn. Loppuraskaudesta tyyny helpotti nukkumista, vauvan ensikuukausina se toimi apuna imetyksessä ja nykyään se toimii selän tukena makuullaan tapahtuvilla yösyötöillä.

TURHAKKEET

 • Sitteri. Ei tämäkään täysi turhake ole meillä ollut, mutta luonnollisesti kun hankittiin tuo tripp trapp new born set niin sitteri on jäänyt melko vähälle käytölle kun esim. ruuanlaiton ja ruokailun ajan neiti viihtyy paremmin tripp trapissa. Ja vanhan rintamamiestalomme lattialla on sen verran vetoisaa ja viileää, että vauvan ei ole kovin mukava lattian rajassa olla. Mutta toki olen kiitollinen ihanalle ystävälleni jolta saimme Sofian käyttöön sitterin!
 • Tämäkään ei todellakaan ole täysi turhake, mutta raskausaikana sain valistuksen harsoliinojen tarpeellisuudesta ja siitä että niitä ei vaan voi olla liikaa. No, meiltä niitä löytyy varmaan reilut kymmenen kappaletta eikä ne ole edes päivittäisessä käytössä. Mutta eipä ne paljoa tilaa vie, eikä ollut kallis hankinta joten ehkä niiden käytön vähyys ei ole katastrofi.
 • Rintakumit. Näille ei tullut käyttöä, onneksi.
 • Hoitovoiteet sekä talkki. Näille ei ainakaan vielä ole tullut käyttöä. Ihoa on hoidettu tarpeen vaatiessa ihan perusvoiteella.
 • Puolipotkuhousut. Ajatuksena ihan hyvä ja hyödyllinen, mutta meille ainakin olleet aina jotenkin tosi huonon kokoisia eli puntit liian pitkiä tai liian lyhyitä..
 • Mobile sängyssä. Ihanan näköinen, mutta ei ainakaan nukuttamistarkoituksessa toimiva.
 • Korvikkeet. Näitä hankittiin muutama varmuuden vuoksi, mutta me ei olla niitä tarvittu. Mutta se on kyllä totta että parempi niitä oli hankkia valmiiksi varmuuden vuoksi kuin lähteä vasta tarpeen tullen hakemaan kaupasta.
 • Paidat. Pienellä vauvalla varsin epäkäytännöllisiä, koska rullaantuvat koko ajan kainaloihin vauvaa nostellessa. Jääneet siis melko vähälle käytölle.

OTA SEURANTAAN FACEBOOK, BLOGLOVIN, INSTAGRAM

2 Comments

 • EmmaSini

  Ihan huippu postaus! 🙂 Musta on kiva lukea näin esikoista odottavana mitä muut ovat kokeneet hyödyllisinä ja sitten taas turhina hankintoina vauvalle kun kaikki on ihan uutta.

  • Jutta Eveliina

   Kiitos! Itsekin tuli odotusaikana luettua paljon muiden kokemuksia ja siltä pohjalta pohdittua vauvan hankintoja. Onnea vauvasta ja nauti odotusajasta! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

×