rakennus

UUSI TALO – SAUNA


Uuden talon materiaalit

Edellisestä uuden talon materiaalivalintoihin liittyvästä postauksesta on kerennyt jo hurahtaa muutama viikko, sillä ainoa esittelemättä ollut tila on sauna ja sen materiaalivalinnoista meillä ei ole ollut tarkkaa tietoa ennen tätä viikkoa.

Uuden kotimme sauna tulee olemaan varsin kompaktin kokoinen, sillä suunnitteluvaiheessa päätimme että käytämme talossamme neliöt mieluummin huoneisiin, joissa vietetään enemmän aikaa ja tilaa todella tarvitaan. Saunaan saadaan kuitenkin hiukan tilan tuntua lasiovella sekä -seinällä.

Värimaailma saunassa tulee olemaan harmaa ja melko tumma. Lattia pinnoitetaan samalla laatalla kuin kodinhoitohuoneen sekä pesuhuoneen lattia. Saunan katto- sekä seinäpaneelit käsitellään Tikkurilan Supi Arctic saunasuojan sävyllä Kemi, joka on lähes musta helmiäishohtoinen sävy. Lauteet tullaan todennäköisesti käsittelemään mustan sävyisellä Supi saunavahalla, mutta käsittelykertojen määrä on vielä hiukan auki. En myöskään vielä tässä vaiheessa täysin sulje pois harmaata sävyä vaihtoehtona lauteiden käsittelyyn.

Lauteet tulevat täyttämään koko saunahuoneen, ja kiuas upotetaan lauteisiin. Kiuasmallia emme ole vielä valinneet, mutta muutamia potentiaalisia vaihtoehtoja olemme kyllä löytäneet. Tällä hetkellä mietimme Harvian Cilindro PC90EE:n sekä Sawon Round Tower kiukaan välillä.

Miltäs saunan sisustussuunnitelmat näyttää teidän silmään?

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

×