Uncategorized

UUSI TALO – RAKSAKUULUMISIA

Jukkatalo
Jukkatalo
Jukkatalo
Jukkatalo
Jukkatalo

Viimeisimmän uuden talon rakennusta koskevan postauksen jälkeen työmaalla on tapahtunut varsin paljon, vaikka välillä tuntuukin että projekti etenee todella hitaasti. Luulen, että tunne hitaasta etenemisestä johtuu siitä että itse en oikein pysty enkä osaisikaan osallistua rakentamiseen.

Nyt aletaan vihdoinkin olla loppusuoralla, sillä viime viikot on aherrettu pintatöiden parissa. Saunan seinäpaneelit ja kuidut valoja varten on saatu asennettua ja tilaamamme kiuaskin on jo saapunut ja odottaa asennusta. Vielä pitäisi saada laudemateriaalit haettua ja käsiteltyä sekä tilata lasiovi ja -seinä. Muista huoneista on katto sekä suurimmaksi osaksi seinät saatu jo valmiiksi. Tapetit asennettiin viime viikolla, ja vitsi että näyttää hyvältä! Lisäksi kaikki kalusteet on jo asennettu paikoilleen, ainoastaan keittiön vitriinikaapeista puuttuu vielä valot sekä ovet ja hyllyt.

Suurimpia tekemättä olevia asioita taitavat olla enää ilmastointi sekä sähkö- ja putkityöt. Pintatöistä tekemättä on lattioiden sekä listojen asennus ja pienet viimeistelyt kuten takan etuseinän pinnoittaminen ja keittiön välitilan saumaus ja kodinhoitohuoneen välitilan laatoitus. Pikkuhiljaa lähestyvä muutto alkaa jo olla pikkuhiljaa mielessä, ja kovasti olen jo pohtinut tavaroiden ja huonekalujen sijoittelua. Uusi ruokapöytä pitää ainakin hankkia, ja siihen on jo tuolitkin valmiiksi katsottuna.

Ehdottomasti raastavinta lähestyvässä muutossa on se, että toisin kuin esimerkiksi vuokra-asuntojen kohdalla, ei nyt ole etukäteen tiedossa tarkkaa muuttopäivää johon olisi etukäteen helppo varautua. Ja tälläiselle järjestelmällisyyttä rakastavalle ihmiselle tällainen epätietoisuus on osoittautunut melkoiseksi päänvaivaksi!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

×