rakennus

UUDEN TALON MATERIAALIT – OLOHUONE


Uuden talon materiaalit
Uuden talon materiaalit
Uuden talon materiaalit

Tällä viikolla uuden talon materiaalivalinnoista olisi vuorossa katsaus olohuoneen pintoihin. Uuteen taloon meille tulee käytännöllinen tupakeittiö, jolloin yhdistetty keittiö ja olohuone on talon suurin yhtenäinen tila.  Itse keittiön materiaalivalinnoista on kuitenkin tulossa vielä ihan oma postauksensa ja tällä kertaa keskitymme olohuoneeseen.

Lattiamateriaali on olohuoneessa Tammi Vista laminaatti, kuten makuuhuoneissakin. Takan edustalle kuitenkin tulee käytännön syistä lattiamateriaaliksi laatta, joka on Bauhausin valikoimasta löytyvä 30×60 kokoinen Cenere antrasiitti laatta.

Olohuoneeseen meille tulee takka. Takan valintaa ja haluttuja ominaisuuksia pohdittuamme päädyimme tilaamaan Tiileriltä Amanda takkaleivinuunin. Minulle oli tärkeää, että saisin leivinuunin. Vaikka eihän tuo takkaleivinuuni vedä lähellekkään vertoja aidolle kunnon leivinuunille, on se varmastikin parempi ratkaisu kuin ei leivinuunia laisinkaan. Takkaan valitsimme satiinikromin väriset luukut sekä valkoisen, hierretyn funkkispinnan.

Varsinaisessa olohuoneessa on suuret ikkunat, jotka vievät lähes koko olohuoneen ulkoseinät. Takan takana oleva seinä on kiviseinä, joka pinnoitetaan hyvin samantyylisesti takan kanssa. Ehjää seinätilaa ei siis juurikaan jää. Näin ollen todennäköisesti seinät maalataan vaaleaksi, hieman harmaaseen taittavaksi valkoiseksi. Harkinnassa on myös tapetti olohuoneen ainoalle ehjälle seinälle. Mikäli päädymme tapetoimaan, tapetti tulee olemaan jokin hillitty vaalea tai vaaleanharmaa, kuvioltaan ehkä hieman betonia jäljittelevä.

Vaikka kyseessä onkin talon suurin yhtenäinen tila, on sekin kuitenkin yhdistetyksi keittiöksi, ruokailutilaksi ja olohuoneeksi varsin kompaktin kokoinen. Näin ollen tilasta pyritään tekemään mahdollisimman vaalea, avara ja valoisa.

Ensi viikolla luvassa katsaus keittiön materiaalivalintoihin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

×