Uncategorized

USKALLA UNELMOIDA – PODCAST 003

 


Lapsimessut-1
Lapsimessut-4

Kuluneen äitiysloman aikana olen vihdoinkin kokenut, että minulla on ollut aikaa inspiroitumiseen ja ajatustyöhön. Olen lukenut erilaisia inspiroivia teoksia, kuten You Are a Badass sekä Unelmahommissa. Lisäksi olen kuunnellut jonkin verran inspiroivia itsensä kehittämiseen liittyviä podcasteja kuten esimerkiksi Unelmaduunarit,  Jahtaa Unelmiasi sekä Aamulenkki. Yksi aivan ihana inspiraation lähteeni on myös ollut ihana Roosaeveliina.

Kaiken tämän itsensä kehittämiseen  perehtymisen sekä inspiraatiotulvan myötä olen itsekin alkanut antamaan itselleni luvan unelmoida. Toisinaan tuntuu, että arki helposti imaisee sisäänsä kaikkine kiireineen ja päivät ja viikot toistavat itseään. Milloin olet itse viimeksi pysähtynyt unelmoimaan? Mistä unelmoit? Ja mikä vielä tärkeämpää, miksi?

Muuttamalla unelmasi tavoitteiksi, olet konkretisoinut ne työstettävään muotoon. Jen Sinceron mukaan sanomme usein, ettemme ole tarpeeksi taitavia, mutta kyse ei ole siitä ettemmekö osaisi. Oikeasti tarkoitamme sitä, että olemme liian peloissamme uskaltaaksemme edes yrittää. Allekirjoitan hänen viisaat sanansa täysin. Oma pitkäaikainen unelmani liittyy tähän blogiin sekä valokuvaukseen. Unelmani on tehdä näitä kahta asiaa täysillä, inspiroida muita ja jonain päivänä ehkä jopa myös työllistää itseni näillä. Mutta tähän kevääseen saakka olen ollut liian peloissani yrittääkseni.  Kuten Peppiina Meronenkin blogissaan sanoo; kasvu ja menestyminen ei tapahdu mukavuusalueella. Olen viivytellyt ja käyttänyt energiaa keksiäkseni tekosyitä, jotka estävät mahdollisen kehitykseni sekä unelmani saavuttamisen. On täysin turhaa uuvuttaa itsensä viivyttelemällä ja ihmetellä miksi muut ihmiset saavuttavat asioita. He tekevät töitä unelmiensa eteen, pelkäämättä. 

Listattuasi unelmasi ylös, valitse niistä muutama joita kohti alat kulkea. Koko listaa ei kannata kahlata kerralla läpi. Pilko suuret unelmasi pieniksi ja aseta välitavotteita. Ensimmäinen askel on hyväksyä epätäydellisyyttä. Kukaan ei ole täydellinen, ja jostain on aloitettava. Jen Sinceron sanoin; aikaansaaminen on täydellisyyttä tärkeämpää.

Inspiroidu muista, ja verkostoidu itseäsi innostavien ihmisten kanssa. Näin ruokit mieltäsi, pidät ajatuksen kirkkaana ja pysyt inspiroituneena. Ympäröi itsesi ihmisillä, jotka inspiroivat sinua ja uskovat kykyihisi.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

×