Jokunen tovi sitten törmäsin instagramissa ihanaan kinuskipullareseptiin (ks. kohokohdat.), joka oli kyllä todellakin pakko laittaa testiin. Alkuperäinen ohje ei ole omani, muokkasin vain ohjetta vaihtamalla täytteeseen voin tilalle vaniljatuorejuustoa, joka sopi näihin mielestäni oikein mainiosti. Nämä vanilja-kinuskipullat ovat todella herkullisia, ja ihanaa vaihtelua perinteisille korvapuusteille, voisilmäpullille ja muille jo varsin nähdyille kahvipöydän herkuille. Nappaa siis ohje talteen viikonlopun herkkuhetkiä varten!
Pullataikina
2,5dl kauramaitoa
1pss kuivahiivaa
1dl sokeria
1,5tl kardemumaa
0,5tl suolaa
1 muna
75g voita
7,5dl vehnäjauhoja
Lämmitä kauramaito n.42 asteiseksi, eli hiukan käden lämpöä lämpimämmäksi. Liota joukkoon hiiva. Lisää sokeri, suola ja noin puolet jauhoista. Sekoita. Lisää joukkoon kananmuna sekä loput jauhot vähitellen, ja vaivaa taikinaa aina välissä. Lisää sulatettu voi, ja vaivaa taikinaa. Anna taikinan kohota lämpimässä ja vedottomassa paikassa liinan alla n. 30-45 minuuttia.
2dl kuohukermaa
2dl fariinisokeria
ripaus sormisuolaa
180g vaniljatuorejuustoa
2tl kanelia
1rkl sokeria
Laita kuohukerma sekä fariinisokeri kattilaan. Keitä suht ohueksi kinuskiksi. Kinuskin paksuutta voit testata helpolla vesilasitestillä. Laita lasiin kylmää vettä, ja tiputa varovasti joukkoon tippa kinuskia. Lasiin tiputetun kinuskin kuuluu jämähtää suht kiinteäksi palloksi. Mikäli kinuski sekoittuu veteen, ei se ole vielä valmista.
Kauli pullataikina ohueksi levyksi. Levitä päälle vaniljatuorejuusto, sekä noin puolet kinuskista. Ripottele päälle kaneli ja sokeri. Rullaa taikina pötköksi, ja nipistele saumakohta kiinni. Leikkaa n. 2,5cm paloiksi ja nostele palat muffiniivuokiin tai muffinipellille. Anna kohota n. 15-20 minuuttia.
50g voita
0,5dl sokeria
1,5dl vehnäjauhoja
1tl vaniljasokeria
Paloittele voi, ja pehmennä sitä tarvittaessa hiukan mikrossa. Lisää loput ainekset ja nypi taikina murumaiseksi seokseksi. Laita n. 0,5-1rkl murutaikinaa pullien päälle kohottamisen jälkeen- Paista 200 asteessa n.15 minuuttia.
Anna pullien jäähtyä hiukan, ja valuta päälle loput kinuskista. Ripottele halutessasi vielä hiukan paistamatonta murutaikinaa päälle.