Uncategorized

TAAPERON VÄLIKAUSIVAATTEET


Taaperon välikausivaattet
Näin kevään korvilla on hyvä aika tehdä katsaus taaperon välikausivaatteisiin. Siinä missä vuosi sitten vauvan kanssa pystyttiin menemään siitä mistä aita on matalin, on nyt pitänyt oikeasti miettiä eri vaihtoehtojen ominaisuuksia ja sillä perusteella valita meille sopivin vaihtoehto. Helpommin sanottu kuin tehty! Haluan taaperon välikausivaatteiden olevan kestävät, laadukkaat mutta myös kivan näköiset. Lisäksi niiden tulisi kestää kovaakin kulutusta sekä tietenkin Suomen kevään märkiä kelejä.  Minkälaisia välikausivaatteita meille sitten oikein valikoitui tänä keväänä?
 

Sisältää affiliate-linkkejä.
Taaperon välikausivaattet
Taaperon välikausivaattet
Taaperon välikausivaattet

Haalarit

Haalareita meiltä löytyy itseasiassa muutamakin erilainen erilaisiin käyttötarkoituksiin ja sääolosuhteisiin. Yhteistä näillä kaikilla on se, että olen pyrkinyt löytämään mahdollisimman kestävät ja laadukkaat materiaalit, jotka varmasti tulevat palvelemaan meitä hyvin.

Viileämmille keleille meiltä löytyy NAME IT:in kaunis ja laadukkaan oloinen Mini Alfa softshell-haalari kauniilla, tummansinisellä kukkakuosilla. Haalarin vesipilari on 8 000mm ja siinä on osittain teipatut saumat. Lisäksi se pitää tuulta, mutta on silti hengittävä. Meidän 83cm pitkällä Sofialla on näissä kuvissa yllään 98cm haalari, joka alun perin ostettiin pääasiallisesti syksyä varten, mutta toimii vallan mainiosti keväälläkin. Suosittelen ottamaan tästä hieman reilumman koon, etenkin jos lapsi on kovin pitkäselkäinen sillä näissä on melko nafti niska-haaramitta. Ja NAME IT:illä on alkanut tällä viikolla Mid Season Sale, joten kannattaa ehdottomasti kurkata verkkokaupan valikoimaa!

Sade- ja kurakelien varalle hankittiin äskettäin hyvästä alennuksesta Racoon Outdoorilta fleecevuorellinen sadehaalari, vaikka ehdinkin jo oikeastaan löytää kirpputorilta sopivat sadehousut sekä -takin, mutta yhden ainoan käyttökerran perusteella totesin haalarin olevan edelleen meillä paljon toimivampi. Meidän haalari on malliltaan Gertie Fleece Suit, jossa on siis todella lämpimän oloinen fleecevuori. Tämäkin haalari on meillä koossa 98, eli aika naftia mitoitusta tämäkin.

Näiden lisäksi meiltä itseasiassa löytyy vielä hyvästä alennuksesta ostettu 92cm kokoinen Reiman kuorihaalari, josta en tullut napanneeksi kuvaa, sillä sen sovittamiselle ulkona ei sääolosuhteet olleet lainkaan suotuisat. Mutta uskon kuorihaalarin toimivan todella hyvin loppukeväässä, kun softshell alkaa olla jo armottomasti liian kuuma. Mikäli haluaa koko välikauden pärjätä yhdellä puvulla, suosittelisin ehkä hankkimaan kuorihaalarin ja lisäämään vain alle tarvittavan määrän lämmittäviä kerroksia sään mukaan.


Taaperon välikausivaattet
Taaperon välikausivaattet

Taaperon välikausivaattet
Lue myös: Vauvan välikausivaatteet

Kengät

Meiltä löytyy välikauteen sopivia, vedenpitäviä kenkiä itseasiassa kaksi paria. Näiden lisäksi meillä on vielä kumisaappaat kurakelejä varten. Ylemmät, Mino-merkkiset goretex-tyyliset jalkineet on tilattu Feetfirstiltä, ja ne ovat meille tällä hetkellä juuri sopivan kokoiset. Lyhyellä käyttökokemuksella voin lämpimästi suositella näitä kenkiä, ne ajavat asiansa oikein hyvin eivätkä todellakaan ole hinnalla pilattu.

Toisina kenkinä meillä on Reiman Patterit, jotka ostimme jokin aika sitten Prismasta reilummalla käyntivaralla, jotta niitä voidaan käyttää jo nyt villasukan kanssa sillä meidän talvikengät ehtivät jäämään jo pieneksi enkä nähnyt järkeväksi ostaa enää tässä vaiheessa talvea uusia talvikenkiä.

Taaperon välikausivaattet

Asusteet

Välikauden asusteina meillä toimii pääasiassa viime kaudelta jäänyt Metsolan puuvillapipo, mutta lisäksi meillä on Gugguun puuvillapipo jossa tosin on vielä hieman kasvun varaa sillä nämä hankimme Sofialle ja vauvalle tulevaksi syksyksi/kevääksi. Lisäksi lämpimillä kevätkeleillä käyttään pääsevät trikoopipot. Hanskoina meillä on kaksi paria Reiman Askare rukkasia, joita ei vielä olla päästy testaamaan, mutta ainakin meidän Sofialla Reiman rukkaset on todettu toimiviksi. Ja kurakeleille meiltä löytyy sitten tietysti kurahanskat.

 

Minkälaisia välikausiasusteita muiden taaperoilta löytyy, mitkä olette kokeneet kestäviksi ja hyviksi valinnoiksi?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

×