rakennus

PROJEKTINA UUSI TALO

UUSI TALO
UUSI TALO
UUSI TALO
Untitled

Vihdoin olen kirjoittelemassa aiheesta, mistä en olekkaan tainnut juuri blogin puolella vielä hiiskua. Meillä nimittäin on tuossa takapihalla talotyömaa, sillä rakennetaan meille uutta kotia jonka olisi tänä kesänä valmistua!

Asutaan tällä hetkellä vanhassa -54 vuoden rintamamiestalossa, jossa ei oikeastaan ole suurempia remontteja tehty. Mietittiin viime kesänä keittiöremontin tekemistä ja muutenkin pintojen uusimista, mutta nopeilla laskutoimituksilla tultiin siihen tulokseen että näin vanhan talon remontoiminen ei ole rahallisesti kovin kannattavaa.

Alettiin sitten pohtimaan uuden talon rakentamista. Syksyllä käytiin Jukkatalon toimistolla pariin kertaan pohtimassa vaihtoehtoja ja sopivia pohjapiirustuksia, mutta lopulta päädyttiin piirtämään pohjapiirustus itse. Näin saatiin juuri meidän tontille ja meidän tarpeisiin sopiva pohjaratkaisu tulevaan kotiimme. Talopaketin valitsimme niin, että sen mukana tulee kaikki materiaalit levypinnoille saakka ja työt tehdään itse.

Tulevassa kodissa makuuhuoneita on kolme ja pinta-alaa 127. Tärkeimpiä asioita meille pohjaratkaisussa oli toimiva ja sopivan kokoinen kodinhoitohuone, sekä minun kauan haaveilemani avokeittiö keittiösaarekkeella. Ja itse suunnittelemalla saatiinkin molemmat mahtumaan uuteen taloon. Muita ehdottomia suosikkijuttuja uudesta talosta ovat ehdottomasti takka sekä terassi.

Tällä hetkellä talon rakennus on ihan hyvällä mallilla, viime syksynä tehtiin maanrakennus ja -pohjatöitä ja uudenvuoden tienoilla tuli talopaketti. Sen jälkeen on puuhasteltu lattian pohjatöiden sekä lattialämmityksen kanssa ja helmikuun ensimmäisellä viikolla valettiin lattia. Tällä hetkellä tavoitteena olisi, että juhannuksen tienoilla päästäisiin muuttamaan uuteen kotiin!

Talonrakennusjutuista todennäköisesti tulee lisää tekstiä sitten, kun päästään omaan henkilökohtaiseen suosikkivaiheeseeni; eli pintojen tekemiseen! Tässä ollaankin jo muutaman kerran käyty kiertelemässä ja katselemassa erilaisia pintamateriaalivaihtoehtoja ja suunniteltu tulevan kodin värimaailmaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

×