Uncategorized

PERHEEN RUOKAVUOSI / ARVONTA


Perheen ruokavuosi
Kirja saatu arvostelukappaleena / Sisältää affiliate-linkkejä

Sain muutama viikko sitten postissa itselleni arvostelukappaleen vastikään ilmestyneestä Perheen Ruokavuosi-kirjasta. Olen jo aiemmin lueskellut Anni Lehden, Anja Mahrenholzin sekä Minna Vauhkosen 2018 ilmestynyttä esikoisteosta Naperosta Nautiskelijaksi, joten mielenkiinnolla odotin uuden kirjan valmistumista ja sitä, että saan tilaisuuden päästä hypistelemään teosta! Postauksen lopusta löydät ohjeet arvontaan, josta voit voittaa itsellesi kyseisen kirjan!Perheen ruokavuosi

Helppoja reseptejä naperoille ja nautiskelijoille

Perheen ruokavuosi teos on tyylikäs yhdistelmä herkullisia ja terveellisiä, kasvisruokaan painottuvia reseptejä jotka sopivat kaikenlaisille perheille ja jokaiseen vuodenaikaan. Reseptien suunnittelussa on otettu huomioon minimaalinen ajankäyttö sekä se, että ruokien kokkaaminen onnistuu näppärästi myös lasten kanssa. Mikäs olisikaan sen mukavampaa kuin puuhastelu keittiössä koko perheen voimin! Kirjan reseptit on jaoteltu neljän vuodenajan mukaan, ja niissä on pyritty hyödyntämään sesonkien raaka-aineita mahdollisimman tehokkaasti.


Perheen ruokavuosi

Hyviä vinkkejä & inpiroivia kuvia

Kirjan ensimmäisiltä sivuilta löytyy lukijalle kattava tietopaketti monipuolisesta ruokavaliosta sekä hyviä vinkkejä kasviksien lisäämiseen ruokavaliossa sekä esimerkiksi ruokasuunnitteluun ja ruoan esivalmistamiseen. ”Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty” pätee mielestäni arjen ruokasuunnitteluun paremmin kuin hyvin. Meillä arjessa pyörivät ne muutamat meidän perheen lemppariruoat, joiden lisäksi sitten kokeillaan aina uusia inspiroivia reseptejä. Kun viikon ruoat on suunniteltu edes suuripiirteisesti etukäteen, on kauppareissujen toteuttaminen huomattavasti helpompaa. Lisäksi itse ainakin tykkään valmistaa ruokaa kerralla useammalle päivälle, mikä on meidän perheessä lähes välttämätöntä vuorotyön ja kiireisen arjen keskellä. Lisäksi etukäteen valmistettu ruoka mahdollistaa minulle enemmän aikaa Sofian kanssa, kun joka päivä ei tarvitse miettiä ruoanlaittoa. Helppoa ja kätevää!

Perheen ruokavuosi kirjasta löytyy aivan ihanasti kuvitettuja reseptejä, jotka tuovat arkeen ihanaa pientä luksusta ja samalla huomaamattomasti kasvisten määrä ruokavaliossa lisääntyy. Heti ensimmäisiltä sivuilta löytyvä parsapasta, kaurapataleipä sekä vadelmainen tuorepuuro suorastaan houkuttelevat keittiöön puuhastelemaan. Kirjaa eteenpäin selatessa inspiraatio vain kasvaa kasvamistaan, sillä kirjan sivuilta löytyy aina vain toinen toistaan ihanampia kuvia ja herkullisempia reseptejä. Kesän reseptiosiosta löytyy esimerkiksi ihanan raikas panzanella-salaatti, vadelmatäytteiset kauraletut sekä ehdottomasti testiin menevät välipalaskonssit! Syksyllä ja talvella puolestaan varmasti maistuvat rapeat juuressämpylät, herkullinen kanttarellipasta tai papupyörykät sekä juuresmuusi.

Parasta kirjan resepteissä on niiden soveltuvuus koko perheelle. Reseptit on laadittu selkeästi, ja niihin on merkitty soveltuvuus erikoisruokavalioihin. Lisäksi jokaisen reseptin kohdalta löytyy myös valmistamiseen kuluva aika, mikä helpottaa sopivan reseptin löytämistä omaan arkeen.  Kirjan viimeisiltä sivuilta löytyy kätevä kuukauden ruokakalenteri, jonka avulla oman perheen ruokasuunnittelu sujuu näppärästi.

Tyylikäs yhdistelmä maukkaita reseptejä ja inspiraatiota

Perheen ruokavuosi kirjan toteutus on äärimmäisen visuaalinen ja kaunis, mikä oli hiukan odotettavissa kirjailijoiden esikoisteoksen perusteella. Olen itse ammatiltani kokki, enkä hirveämmin ruokaa valmistaessani seuraa reseptejä joten itselleni tämä kirja toimii pääasiassa inspiraation etsimisessä, ja täyttää sen tehtävän vaatimukset erinomaisesti! Kirjan kuvat toimivat valtavana inspiraation lähteenä, ja ainakin omaan arkeeni kirjasta löytyi muutama resepti joita aion ehdottomasti testailla ja toivon saavani niistä meidän perheelle uusia arjen suosikkeja!

Arvonta!

Sain lisäksi mahdollisuuden arpoa lukijoideni kesken yhden kappaleen kyseisestä kirjasta. Arvonta suoritetaan blogin facebook-sivuilla sekä instagramissa (@jjuttag).
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

×