Uncategorized

MEIDÄN KOKEMUS VAUVAUINNISTA

Vauvauinti

Vauvauinti
Me aloitettiin vauvauinti melkein heti sallitun 3kk rajapyykin jälkeen. Pohdin uinnin aloittamista jonkin aikaa, mutta lopulta päädyin siihen lopputulokseen että se on varsin hyödyllistä Sofialle ja ihanaa yhdessäoloa meille ja yhteinen harrastus vastapainoksi minun omille harrastuksilleni joissa Sofia kulkee pääsääntöisesti mukana. Vauvauinti on käytännössä koko perheen leikkihetki, joka samalla tukee lapsen veteen totuttelua sekä kehitystä eri osa-alueilla. Paikalla on koulutettu ohjaaja,  jonka ohjeistusten mukaisesti suoritetaan erilaisia uinti- sekä sukellusharjoitteita. Vauvauinti järjestetään puhtaassa ja erityisen lämpimässä vedessä.

Ennen uinnin aloittamista meillä oli ohjaajan kanssa puhelimitse infotuokio, jossa hän antoi käytännön ohjeita uimahallissa toimimiseen vauvan kanssa. Uintiin tulee saapua noin tunti vauvan syöttämisen jälkeen, mikä osoittautui varsinkin aluksi meille hiukan hankalaksi kun uinti kaiken lisäksi sattui meidän päiväuniaikaan. Meiltä on uimahallille puolen tunnin matka, ja päästyämme perille Sofia heräsi unilta ja ensimmäisillä uimakerroilla nälkä ja väsymys yllätti ennen kuin vauvauinti päättyi. Kuitenkin kerta kerralta uimahallissa toimiminen ja neidin jaksaminen parani, ja nyt  viimeisillä uintikerroilla ennen kesälomaa tuntui, että Sofia uisi vielä ainakin toisen mokoman puolituntisen kevyesti!

Vauvauinti oli koko kevään meidän perheelle mieluisa harrastus, ja varsinkin näin esikoisen kanssa koen saaneeni sieltä korvaamattomia vinkkejä vauvan uittamiseen ja sukelluttamiseen. Mikäli joku pohtii vauvauinnin aloittamista, niin en voi muuta kuin lämpimästi suositella! On ollut ihanaa nähdä kuinka oma lapsi nautii uimisesta ja kehittyy esimerkiksi sukeltamisessa, kellumisessa sekä ylipäätään vedessä olemisessa. Harmillisesti syksyllä meidän vauvauinnissa käyminen vähentyy minun töihin paluuni myötä, mutta varmasti pyritään siellä käymään aina kun ehditään, ja toivon mukaan päästään sitten vaikka arkena piipahtamaan välillä omineen uimahallissa.

Monesti kuulee äitien miettivän vauvauinnissa käymiseen liittyviä käytännön asioita, kuten vauvan kanssa suihkussa käymistä ja vauvan kanssa pärjäämistä uimahallissa. Minä kävin koko kevätkauden Sofian kanssa kahdestaan uimassa, mutta monet käyvät koko perheen voimin tai ottavat kaveriksi vaikkapa isoäidin tai lapsen kummin. Vauvan kanssa pärjää kyllä uimahallissa mainiosti yksinkin.  Vauvaa ei tarvitse pestä ennen uintia, mutta hänet kannattaa pitää lämpimänä esimerkiksi pyyhkeen avulla. Pieni vauva on kaikista kätevin tuoda ihan altaan reunalle saakka pyyhkeeseen käärittynä turvakaukalossa. Isomman, jo istuvan vauvan voi ainakin täällä päin laittaa istumaan pesuvatiin tai ammeeseen siksi aikaa kun itse peseytyy. Uinnin jälkeen vauvakin pääsee suihkuun, ja meillä ainakin on uimahallin kahdesta saunasta toinen varattu vauvauimareille lämmittelyä varten. Uinnin jälkeen monesti ruoka ja uni maistuu hyvin.

Meidän perheeltä siis iso peukku vauvauinnille, ja etenkin Kouvolan seudulla asuville voin suositella Pärsky Tmi:n Kuusankosken uimahallissa järjestämää vauvauintia!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

×