häät

MEIDÄN HÄÄMENU

Rantanen
Rantanen
Rantanen
Rantanen
Rantanen
Rantanen

Hyvä ruoka on yksi keskeisimpiä asioita hääpäivän suunnittelussa, ja niin siis mekin pohdimme menua ja sen toimivuutta tarkasti. Halusimme valmistaa mahdollisimman paljon itse, joten suunnittelussa tärkeää oli myös käytettävissä olevien resurssien arviointi. Ja jos totta puhutaan, ei kyllä M:n nirsouskaan ainakaan yhtään helpottanut suunnittelua.

Meidän häissä oli siis tarjolla porsaan ulkofileetä pippurikastikkeessa lisukkeineen. Lisukkeiksi valikoitui raikas vihreä salaatti, tomaatti-sipulisalaatti, broiler-pastasalaatti, perunasalaatti, oliivia sekä fetaa, lämminsavulohta, pariisin perunoita, kasvisgratiinia sekä tietysti leivät levitteineen. Leiväksi leivoin itse herkullista saaristolaisleipää joka sai kaverikseen tavallisia ruispaloja sekä kauraleipää.  Ruoka oli oikein maistuvaa ja sai vierailtakin kovasti kehuja. Melkein herahtaa vesi kielelle näin jälkikäteen hääpäivän menua ajatellessa!

Ruokien valmistaminen itse oli meille varsin luonnollinen valinta, sillä olenhan itse ravintola-alalla töissä ja sain myös tietysti haalittua paikalle muitakin apukäsiä. Ainoa osa juhlapäivämme tarjoiluista, joita ei valmistetu itse oli hääkakku jonka tilasimme eräältä tuttavaltamme oikein edulliseen hintaan. Kakku oli valmistettu tummasta, amerikkalaisesta kakkupohjasta ja täytetty mangomoussella. Myös kakun ulkonäkö oli upea, ja olen todella tyytyväinen että valitsin kerroskakun tavallisten täytekakkujen sijaan.

Meidän hääpäivän menu oli varsin tyypillinen juhlamenu joka istui perinteiseen suomalaiseen makuun sekä hääjuhlaan oikein hyvin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

×