Uncategorized

KURKISTUS ASTIAKAAPPIIN

Kurkistus astiakaappiin

Saijan Meidän astiakaapilla-postauksen  innoittamana, ja ehkä myös hieman astiafriikkinä päätin toteuttaa teille pienen kurkistuksen meidän astiakaappiin. Nuorempana omasta kaapistani löytyi kasa sekalaisia, eriparisia astioita joita oli saatu sieltä sun täältä sekä ostettu Ikeasta. Ja voi että kuinka ihanaa olisi ollutkaan, kun olisi jo vaikkapa rippijuhlista saakka kerännyt jotakin tiettyä astiastoa, jotta sitten omilleen muuttaessa olisi ollut siisti astiakaappi. Mutta ainakin näin aikuisiällä kerätyssä astiastossa on se hyvä puoli, että se on varmasti miellyttää silmää vielä pitkän aikaa. Samaa en voi uskoa tapahtuneen, mikäli olisin teininä aloittanut jonkin sarjan keräilyn! Astioita on nyt kerätty parisen vuotta, ja suurin osa niistä on saatu lahjaksi esimerkiksi jouluna sekä tietysti myös häälahjaksi saatiin paljon astioita. Mutta minkälainen astiasto meiltä sitten löytyy, ja mitä haluaisin vielä hankkia?

Kurkistus astiakaappiin

Iittala Kastehelmi

Iittalan Kastehelmi astiat on aivan todella kauniita, ja niitä meidän kaapista löytyy eniten tarjoiluastioina. Kakkuvateja taitaa olla kolme kappaletta ja lisäksi löytyy tarjoiluun sopiva lautanen ja kulho. Pieniä Iittalan Kastehelmi kulhoja sekä lautasia on molempia 6kpl, ja ne on kyllä todella kauniita ja ajattomia!

Kurkistus astiakaappiin
 

Kurkistus astiakaappiin

Iittala Teema

Meidän varsinainen ruoka- ja kahviastiasto on Iittalan Teema-sarjaa valkoisessa sävyssä. Meillä lähes kaikki astiat säilytetään saarekkeen lasivitriinissä, joka on kyllä todella kaunis tapa säilyttää astioita. Ensimmäisessä kaapissa on eniten käytössä olevat astiat, kuten ruokalautaset, kulhot ja Sofian Ezpz-ruokailualustat.

Ruokalautasia meiltä löytyy jokaista kokoa runsaasti, ja eniten käytössä taitaa olla nuo keskikokoiset 23cm lautaset. Pienet lautaset ovat 21cm kokoisia ja suuret, harvemmin käytettävät ruokalautaset taitavat olla halkaisijaltaan 30cm. Syviä lautasia meiltä löytyy kuusi kappaletta ja lisäksi noita pieniä, esimerkiksi jugurtin syömiseen erinomaisesti soveltuvia kulhoja on myös kuusi kappaletta. Sekaan on päätynyt myös muutama muumikulho.

Lisäksi meiltä löytyy lähinnä juhlakäyttöön tarkoitettu kahviastiasto, johon kuuluu muutaman sattuman summana 16kpl kahvikuppeja, aluslautasia sekä kakkulautasia.

Kurkistus astiakaappiin

Villeroy & Boch New Wave

Viime vuoden loppupuolella metsästin kuumeisesti juhlakäyttöön sopivia, suorakulmaisia lautasia. Olisin tahtonut kattauksessa kauniisti päällekkäin asettuvan alku- ja pääruokalautasen, mutta sopivia ei tahtonut löytyä. Niimpä siis päätin hankkia meille vähän parempaan käyttöön Villeroy & Bochin New Wave lautasia. Näitä meiltä löytyy kahdeksan kappaletta. Lisäksi meiltä löytyy 4kpl saman sarjan kahvimukeja ja niihin tarkoitettuja aluslautasia, ja nämä on kyllä myös aivan ihania!

Kurkistus astiakaappiin

Iittala Essence

Viinilaseja meiltä löytyykin sitten hieman vähemmän, sillä niille harvemmin on edes tarvetta. Punaviinilaseja on kuusi kappaletta ja ne ovat Iittalan Essence sarjaa. Lisäksi samasta kaapista löytyy 6kpl kuohuviinilaseja, joiden alkuperästä en edes ole aivan varma sekä esimerkiksi meidän häälasit.

Kurkistus astiakaappiin

Lasit & Kahvimukit

Juomalasit ja kahvimukit asuvatkin sitten keittiön puolella yläkaapissa suoraan kahvinkeittimen yläpuolella, josta ne on helppo napata käyttöön. Juomalaseina meiltä löytyy Iittalan Kartiota kahdessa eri koossa, itse tykkään käyttää noita pieniä laseja kun taas M suosii enemmän noita suurempia laseja.

Kahvimukeja meiltä löytyy muutamaa erilaista. Muumimukeja löytyy yhteensä ehkä noin 18 kappaletta ja lisäksi saman kokoisia valkoisia Iittalan Teema mukeja löytyy kuusi kappaletta. Aamuisin juon todella usein kahvini Marimekon 4dl kokoisesta Räsymatto-mukista, johon mahtuu sopivasti melkein kaksi kupillista kahvia kerralla. Marimekon Räsymatto astioita tahtoisin vielä hankkia muutaman kulhon sekä 20cm kokoisen lautasen verran, joita olisi sitten kiva yhdistellä esimerkiksi tarjoiluastioina Teeman kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

×