Uncategorized

JOIE SPIN 360

JOIE SPIN 360
JOIE SPIN 360
JOIE SPIN 360
JOIE SPIN 360

Muutama viikko sitten alettiin tekemään alustavaa pohdintaa tulevasta turvaistuimesta, sillä Sofia on sen verran pitkä että turvakaukalo alkaa todennäköisesti jäämään aika varhain ahtaaksi. Lisäksi paikallisessa lastentarvikeliikkeessä oli menossa tammiale sekä muuttomyynti, joten tietenkin tarjoushaukkana toivoin löytäväni tulevan istuimen sieltä hyvään hintaan.
Vaan eipä löytynyt lastentarvikkeesta meille istuinta. Olin alustavasti katsellut netistä Klippan Triofix Recline turvaistuinta, joka on Suomessa valmistettu istuin. Siinä jalusta kiinnitetään isofixillä tai turvavöillä autoon ja istuin sitten kiinnitetään jalustaan. Näin ollen oltaisiin voitu hankkia omat jalustat molempiin autoihin ja siirtää vaan istuinta tarpeen mukaan. Lisäksi tämä olisi myös sopinut meidän pakettiautoon. Lastentarvikkeen myyjästä ei kuitenkaan ollut istuimen valinnassa mitään apua, ainoa tieto jota häneltä turvaistuimiin liittyen saatiin oli kyseisen istuimen hinta. Ja meille kun kuitenkin on tärkeää että turvaistuin on meidän käyttöön sopiva ja ennen kaikkea turvallinen.

Hiukan myöhemmin tehtiin reissu pääkaupunkiseudulle ja käytiin Vantaan A-T Lastenturvassa. Sieltä saimme oikein asiantuntevaa palvelua. Myyjä suositteli meille  kääntyvää istuinta, ja tarkemmin sanottuna Britax Dualfixiä. Kyseisestä istuimesta löytyi kaksi mallia; vanhemmassa mallissa istuin kääntyy 360 astetta ainoastaan makuuasennossa, kun uudemmassa mallissa istuimen kääntäminen onnistuu missä tahansa kallistusasennossa. Jäimme harkitsemaan asiaa ja pyysimme tarjouksen kyseisestä istuimesta. Ainoa asia joka Vantaan reissulta jäi harmittamaan oli se, että emme kokeilleet istuimen sopivuutta omaan autoomme.

Myöhemmin törmäsin sattumalta facebookissa keskusteluun, jossa jaettiin kokemuksia Joie Spin 360 istuimesta. Aloin tutustumaan asiaan tarkemmin, ja kyseinen istuin ei vaikuttanut ollenkaan hullummalta vaihtoehdolta. Kaiken lisäksi kyseistä istuinta oli myytävänä Kouvolan Pikku Piia-lastentarvikeliikkeessä! Siispä otimme asiaksemme käydä paikan päällä, ja kyseinen liike ylitti odotuksemme. Itse olin kuvitellut kyseisen liikkeen valikoiman olevan jotenkin suppea, mutta siellähän oli paljon enemmän turvaistuimia kuin lastentarvikkeessa! Myyjä kehui Joien istuinta ja saimme myös sovittaa sitä autoomme. Se istui oikein kivasti, eikä ollut asennoltaan meidän Volvo V70 henkilöautoon lainkaan liian pystyi toisin kuin esimerkiksi be safe izi combi.

Pikku Piian myyjä sai vakuutettua meidät niin hyvin, että jo samalla kertaa päätettiin ostaa Sofialle seuraavaksi istuimeksi Joie Spin 360. Ja ollaan kyllä valintaamme tosi tyytyväisiä! Istuin kääntyy 360 astetta, mikä helpottaa lapsen asettamista istuimeen ja vöiden kiristystä. Lisäksi se on oikein tilavan oloinen, mikä on tärkeää kun Sofia ei ole ihan pienimmästä päästä. Istuin on todella helppo asentaa autoon isofixien avulla, ja mielestäni se on myös suhteellisen kevyt kantaa. Joie Spin 360 istuin sopii käytettäväksi vastasyntyneestä noin nelivuotiaaseen saakka, tarkemmin sanottuna 0-18kg kokoiselle lapselle. Vastasyntyneen kuljettamista varten istuimen mukana tuli erillinen tyyny, joka asetetaan vauvan pepun alle. Lisäksi istuimessa on vartalopehmusteet, joita käytetään niin kauan kunnes istuin jää ahtaaksi niiden kanssa. 

Ainakaan toistaiseksi meillä ei ole mitään huonoa sanottavaa kyseisestä istuimesta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

×