häät

HÄIHIN 9 KK – MITÄ ON VALMIINA?

HÄIHIN 9KKHÄIHIN 9KKHÄIHIN 9KK
Nyt kun raskausaiheiset postaukset on tältä erää tehty, niin olisi vihdoin ja viimein aika paneutua seuraavaan aiheeseen. Nimittäin meidän häihin, joista olen ohimennen maininnutkin. Hääpäivään on noin yhdeksän kuukautta, ja valmistelut alkaa olla hyvällä mallilla sillä otin tavoitteeksi hoitaa mahdollisimman paljon häävalmisteluita ennen vauvan syntymää. Ja onneksi otinkin, sillä miten ihanaa onkaan nyt voida keskittyä täysillä vauva-arkeen ilman että tarvitsee stressata häävalmisteluista vielä hetkeen. Mutta mitäs kaikkea ollaankaan saatu hoidettua valmiiksi?

♥ Hääpäivä. Tästä on hyvä lähteä liikenteeseen. Meillä se on tosiaan 18.8.2018.

Alustava budjetti. 

Alustava vieraslista. Vieraslista ja budjetti kulkevat pitkälti käsikädessä ja määrittävät hieman toisiaan.

Kaasojen ja bestmanin valinta. Tämäkin kohta on hoidossa, kaasot on pyydetty ja bestmanin pyytämistä suunniteltu. Vielä täytyy miettiä kuka ottaa vastuulleen minkäkin homman, mutta se ei ole vielä täysin ajankohtaista.

♥ Kirkon sekä juhlapaikan varaaminen. Onneksi olimme ajoissa liikenteessä, sillä haluamallemme päivälle oli jo tehty varauksia eikä montaakaan vapaata vihkimisaikaa ollut enää jäljellä. Juhlapaikan valitseminen olikin vaikeampi tehtävä, mutta sekin on hoidettu!

♥ Tarvittavien palveluiden kartoittaminen/varaaminen. Meillä tämä tarkoitti valokuvaajan valintaa ja varaamista sekä kampauksen ja meikin varaamista. Myös pitopalvelu olisi hyvä varata ajoissa, mutta me pyrimme tekemään mahdollisimman paljon itse ja hyödyntämään suhteita. Hääkakun teko tosin on ulkoistettu, mutta siitäkin on selkeä visio ja todennäköinen tekijä tiedossa. 

♥ Koristeet. Koristeita aloin hankkimaan todella ajoissa ebaysta, sillä koin parhaaksi vaihtoehdoksi tehdä hankintoja pikkuhiljaa ennen äitiyspäivärahalle jäämistä. Ebaysta on tullut hankittua organzaa, vieraskirja tarvikkeita, pieniä ”timantteja” sekä erilaisia satiininauhoja. Vielä täytyisi löytää ebaysta karkkibuffaan sopivat ottimet sekä karkkipussit. Ikean reissulta tarttui mukaan kynttilöitä, kehyksiä sekä servettejä sillä sävyt olivat juuri täydellisiä ja tuotteet olivat poistumassa valikoimasta. 

♥ Hääpuku sekä -asusteet. Näitä olen hankkinut pikkuhiljaa sopivien sattuessa eteen ja hinnan ollessa kohdillaan, ja näin olenkin säästänyt monia satoja euroja. Hääpukuni ostin hieman riskillä raskausaikana, mutta hinnan ollessa todella alhainen uskon saavani tästä itse maksamani hinnan mikäli puku ei jostain syystä lähempänä hääpäivää enää istukkaan. M:n hääpukeutuminen on myös varsin hyvällä mallilla, sillä hänelle hankin vuosipäivälahjaksi juhlaliivin sekä teemavärin mukaisen solmion.

♥ Kutsut, paikkakortit, hääbingopohjat. Aloitin äitiyslomalle jäätyäni häihin liittyvät askartelut, ja onneksi aloitinkin ajoissa! Näpertely vei yllättävän paljon aikaa, ja tällä hetkellä sekä kutsut että paikkakortit ovat miltein valmiina. Kutsuista puuttuu hääinfo-tekstit, sillä niitä en halunnut vielä näin aikaisessa vaiheessa tehdä. Paikkakorteista puuttuu nimet vieraslistan ollessa vielä auki. Hääbingosta ja muista ohjelmanumeroista tulee varmasti myöhemmin oma postauksensa. Myös hääkutsuista voisin harkita tekeväni vielä erillisen postauksen, vaikka ne ovatkin jo kuvissa ohimennen vilahtaneetkin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

×