häät

HÄÄKUTSUT

HääkutsutHääkutsutHääkutsut

Kuluneen kevään aikana postitimme hääkutsut, ja uskon että ne pitäisi olla jo saapuneet perille joten uskallan vilauttaa niitä myös hieman blogin puolella. Mietimme pitkään teemmekö kutsut itse, vai tilaammeko painotalosta valmiit kutsut itse suunnittelemallani grafiikalla. En saanut oikein minkään palveluntarjojan suunnitteluohjelmalla kutsujen ulkoasua mieleisekseni, ja kulutettua aikaani pinterestin ihmeellisessä maailmassa innostuin lopulta kuitenkin askartelemaan kutsut itse. Olen hyvin ”minä itse”-tyyppinen ihminen, ja askartelen mielelläni. Näin ollen tuntuu luontevalta hoitaa myös valtaosa häihin liittyvistä asioista itse ulkoistamisen sijaan.

Halusin kutsuista meidän näköiset, häiden teemaväreihin sopivat ja tietenkin kauniit. Tahdoin yhdistää kutsuihin muissa häiden paperituotteissa käyttämäni violettireunaisen pohjan, joten päädyin kaksiosaisiin kutsuihin, jotka ovat hyvin yhteenkuuluvan näköiset esimerkiksi vieraskirjan, paikkakorttien sekä hääbingojen kanssa. Mistä tarvikkeista kutsut valmistuivat, ja paljonko niille tuli hintaa?

Violetit korttipohjat hankimme Prismasta, ja hintaa niillä oli 3,95€/50kpl. Näitä tarvitsimme siis kaksi pakettia, jolloin kokonaisinta oli 7,90€. Violetteihin korttipohjiin on tarkoituksena liimata vielä itse tulostettu hääinfoteksti.

Korttipohjien takapuolelle liimasin pyöreän kakkupaperin. Paperit tilasin ebaysta. Paketissa oli 160 kakkupaperia, eli reilusti yli meidän tarpeen mutta hintaa oli vain 3,80€.

Valkoinen kartonki jolle itse tietokoneella suunnittelemani graafinen kutsukortti on tulostettu. Hintaa näillä oli n.4€/10kpl, eli hintaa tarvitsemallemme määrälle tuli 8€. Kutsukortti laitetaan irrallisena kutsujen väliin.

Ebaysta löysin myös kutsuihin sopivaa satiininauhaa, jolla kutsut niputetaan. Yhdessä rullassa oli muistaakseni hiukan päälle 20 metriä tavaraa, ja hintaa 1,98€. Näitä tilasin kolme rullaa, sillä nauhaa on tarkoitus käyttää myös muissa hääkoristeluissa. Kutsuihin tarvittavien nauhojen hinta olisi siis ehkä maksimissaan 3,95€.

Kokonaishinta 55 kutsulle on siis 23,65€, joka tekee 0,43€/kpl. 

Mielestäni kokonaishinta kutsuille on siis varsin edullinen, vaikka mukaan laskisikin vielä esimerkiksi tarvittavan määrän tulostimen mustetta. Painatetut kutsut kun tuppaavat maksamaan vähintään puolet enemmän. Lisäksi toki sain itselleni mukavaa tekemistä äitiysloman alkuun ja mielestäni häissämme saa näkyä oma kädenjälki ja persoonallisuus.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

×