Uncategorized

ENSIMMÄINEN ÄITIENPÄIVÄ

Äitienpäivä
Äitienpäivä
”Ei minulla ole aikaa olla vihainen. Kahdeksan- tai yhdekäntoista lata, jotka pitää pestä, panna vuoteeseen, riisua ja pukea, syöttää, niitää ja Mörkö ties mitä kaikkea. Ei, nuori ystäväni, minulla on aina hauskaa!”
-Tove Jansson – Muumipapan urotyöt
 

Olen kiitollinen siitä, että reilu vuosi sitten sain tietää odottavani syntyväksi tuota pientä ihmettä. Ihmettä, joka syntyessään teki minusta äidin, meistä perheen ja samalla opetti meille valtavan paljon. Ja opettaa edelleen, enkä usko että se oppiminen loppuu milloinkaan. Pieni lapsi on maailman kaunein asia. Niin hento ja viaton, täynnä elämäniloa. Pieni lapsi huokuu itsevarmuutta, uteliaisuutta sekä luottamusta. On maailman hienoin tunne olla toiselle niin tärkeä, maailman arvokkain. Koko maailma. On hienoa toimia lapsen matkalla oppaana, tukijana, äitinä. Aikuisena johon hän tietää voivansa tukeutua, aikuisena joka suojelee häntä.  Rakkaus omaa lasta kohtaan on jotakin sellaista, mitä ei voi käsittää ennen kuin sen kokee itse.

Aivan ihanaa äitienpäivää kaikille äideille, nauttikaahan päivästänne sillä sen te olette todella ansainneet! Täällä vietetään ihka ensimmäistä äitienpäivää, tosin ehkä hieman tylsissä merkeissä sillä maanviljelijät tyypillisesti viettävät näihin aikoihin suurimman osan vuorokaudesta pellolla toukotöissä. Mutta aion kyllä nauttia päivästä parhaani mukaan, sillä olen todella kiitollinen mahdollisuudesta olla äiti rakkaalle lapsellemme.

Meillä ihka ensimmäinen äitienpäivä alkoi ihanasti, ja pääsin valmiisti katettuun aamiaispöytään. Ihanaa luksusta! Myöhemmin olisi tarkoituksena viedä mummulle Sofian maalaama äitienpäiväkortti, toinen mummo ja isomummot ovatkin jo omat korttinsa saaneet aiemmin viikolla. Oli kyllä ihanaa askarrella neidin kanssa ihka ensimmäisiä äitienpäiväkortteja, enkä malta odottaa että neiti hiukan kasvaa ja päästään tekemään kaikkia ihania erilaisia askarteluja.

Oikein ihanaa ja rakkaudentäyteistä äitienpäivää kaikille äideille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

×