Uncategorized

AURAJUUSTO-PIPARKAKKUBROOKIES

AURAJUUSTO-PIPARKAKKUBROOKIES
AURAJUUSTO-PIPARKAKKUBROOKIES
Tämän syksyn ammattikorkeakoulopintoihini kuului gastronomian kurssi, jossa saimme tuotekehittelytehtävän suoritettavaksi. Omessa tuotekehityksessäni valmistin aurajuusto-piparkakkubrookiesia, joka yllätti minut maullaan sen verran positiivisesti että päätin jakaa reseptin teidänkin iloksi!


PIPARKAKKUTAIKINA

65g voita
1/2dl sokeria
1/2dl siirappia
1tl kanelia
1/2tl inkivääriä
1/2tl jauhettua pomeranssinkuorta
1/2tl jauhetta kardemummaa
Ripaus neilikkaa
½ kananmuna
2dl vehnäjauhoja
1/2tl soodaa

Valmista piparkakkutaikina edellisenä päivänä. Voit myös toki halutessasi käyttää kaupan valmistaikinaa. Kiehauta rasva, sokeri, siirappi ja mausteet kattilassa. Jäähdytä. Lisää joukkoon muna ja jauhot, joihin on sekoitettu sooda. Sekoita nopeasti ja anna kovettua jääkaapissa.

160g voita
100g tummaa suklaata
2 1/2dl sokeria
¼ tl suolaa
2tl vaniljasokeria
2 munaa
2 1/2dl vehnäjauhoja
30g aurajuustoa

Sulata voi kattilassa. Ota liedeltä ja lisää suklaapalat. Sekoita, kunnes suklaa sulaa. Lisää yksitellen sokeri, suola, vaniljasokeri, aurajuusto, munat ja jauhot. Kaada taikina vuokaan ja esipaista 10 minuuttia. Lisää päälle piparkakkutaikina joko ohueksi kaulittuna tai muruina. Paista vielä 9 minuuttia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

×