häät

100 PÄIVÄÄ HÄIHIN + VINKKI HÄÄSUUNNITTELUUN

Häihin on aikaa tasan sata päivää, eli suunnittelut pitäisi kaiken järjen mukaan alkaa olla melko hyvällä mallilla. Viimeksi katsaus häävalmisteluihin on tehty, kun aikaa häihin on ollut 9 kuukautta. Postauksen aiheesta löydät täältä. Mitä kaikkea meillä nyt on valmiina, ja mitä vielä on tekemättä? Postauksen lopussa on myös huikea vinkki kaikille häitään suunnitteleville.

 VALMIINA:

♥ Hääpäivä. Meillä se on tosiaan 18.8.2018.

♥Budjetti.

♥Vieraslista sekä vieraiden osoitteet kutsujen postitusta varten.

♥Kaasot sekä bestman.

♥ Kirkon sekä juhlapaikan varaaminen.

♥ Valokuvaajat. Meillä tosiaan tulee eri kuvaajat potretteja varten sekä itse juhlan kuvaamiseen.

♥ Kampaus sekä meikki. Vielä täytyisi varata aika koekampaukseen sekä -meikkiin.

♥ Koristeet.

♥ Hääpuku sekä -asusteet.

♥ Kutsut.

♥ Äänentoisto juhlapaikalle.

♥ Paikkakortit, hääbingopohjat, kynät ym. askartelut. Paikkakorteista puuttuu nimet, jotka askartelen paikoilleen ilmoittautumisajan päätyttyä. Bingopohjat on tosiaan tulostettu, vielä pitäisi tulostaa niihin itse ruudukot.

♥ Tarjoilijat hoitamaan ruokailua. Pyritään tekemään ruoat itse, joten paikalle täytyy saada henkilökuntaa hoitamaan tarjoilupuoli.

♥ Karkkibuffetin karkit, kulhot & ottimet.

PUUTTUU:

♥ Hääauto, tämän olen ulkoistanut M:n vastuulle.

♥ Koemeikkiin- sekä kampaukseen pitäisi varata aika lähiviikkojen aikana.

♥ Seremoniamestari. Luultavasti jompikumpi kaasoista tai bestman pitäisi saada nakitettua tähän hommaan.

♥ Koekakun maistatus olisi myös vielä edessä, nam!

♥ Hääpuvun muokkaus. Juhannuksen jälkeen olisi tarkoitus viedä minun hääpukuni ompelijalle kavennettavaksi.

♥ Osa astioista. Tarjoilijan puolesta saadaan valtaosa astioista, mutta muutamia hankintoja täytyy tehdä.

♥ Hääjuomat. Näidenkin haku täytyisi hoitaa pois päiväjärjestyksestä.

♥ Paikkakorttien viimeistely & istumajärjestys.

♥ Jyväpussit. Itse pussit löytyy, ne täytyy vain täyttää kirkosta poistumista varten.

♥ Sofian mekko.

 

 Vinkki hääsuunnitteluun

tahtoo

Meidän hääsuunnittelussa suurena apuna on toiminut tahtoo-hääsovellus. Sovellukseen saa kätevästi listattua ylös budjetin, hoidettavat tehtävät sekä vieraat. Lisäksi sovelluksen avulla saa helposti suunniteltua istumajärjestyksen, ihan huippua! Tänä keväänä uutena juttuna tuli myös hääsivu, joka olisi saattanut päästä testiin, mikäli se olisi ilmestynyt ennen meidän kutsujen lähetystä.

Tahtoo-hääsovelluksessa ehdoton oma lempparijuttu on kukkaro, johon olen kirjannut ylös kokonaisbudjetin sekä arvion tarvittavista tuotteista/palveluista ja niiden hinnoista. Kukkaroon saa myös kätevästi kirjattua asioiden vahvistetun hinnan sekä merkittyä maksetut asiat jolloin kokonaisuus pysyy hyvin hallussa. Ja minun kaltaiselle tarjoushaukalle on varsin mukavaa seurata, päästäänkö joissain asioissa jopa halvemmalla kuin mitä alunperin on suunniteltu.

Myös vieraslistatoiminto on ollut kätevä. Vieraat listataan kätevästi omiin vieraskortteihinsa, jolloin toiminnolla näkee sekä kutsuttujen vieraiden että lähetettyjen kutsujen määrän. Vieraiden kohdalle saa myös määriteltyä henkilön sukupuolen, sekä lajiteltua vieraat kätevästi aikuisiin, lapsiin ja vauvoihin. Toiminnolla saa myös eriteltyä morsiamen ja sulhasen kutsumat vieraat, sukulaiset, ystävät ja perheenjäsenet. Yksi tärkein toiminto on kuitenkin RSVP. Tahtoo-sovellukseen saa kätevästi merkittyä juhliin ilmoittautuneet vieraat ja heidän erikoisruokavalionsa, joten tarkka ilmoittautuneiden määrä on koko ajan tiedossa ja siltä pohjalta istumajärjestys on helppo laatia.

Tahtoo on siis varsin monipuolinen työkalu häiden suunnitteluun, eikä ainakaan itselleni ole toista samanlaista vielä tullut vastaan. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan, mikäli häiden suunnittelu on ajankohtaista!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

×